Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μους Σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Σάββατο, 15 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 250 ml γάλα
  • 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου γεύση σοκολάτα ή βανίλια ή πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα 125 γρ.
  • καραμελωμένα πορτοκάλια για το γαρνίρισμα
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα φύλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά τα 200 ml γάλα, την ζάχαρη και την σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου  και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να πήξει
  6. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλα ζελατίνης αφού τα έχουν πολύ καλά στραγγίξει.
  7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  9. Στην αρχή με χαμηλή ταχύτητα και μόλις αρχίσει να αφρατεύει προσθέτουμε τη άχνη ζάχαρη.
  10. Όταν είναι έτοιμη και η σαντιγί μας ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα και μοιράζουμε σε μπολάκια.
  11. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσουν καλά.
  12. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα πορτοκάλια ή τρούφα ή λευκή σοκολάτα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 18 Μάιος 2010
Αυτή είναι μια εύκολη εκδοχή της μους!!!
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 18 Μάιος 2010
Όντως κορίτσια , εύκολο , γρήγορο και νόστημο!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 18 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατη και πολύ εύκολη μους! Και με το πορτοκάλι αρωματικότη και δένει πολύ με τη σοκολάτα.
Μεταφορά στην κορυφή