Μουστάρδα με Σύκα
-
200 γρ. μουστάρδα Dijon
-
200 γρ. σύκα πράσινα σε κονσέρβα στραγγισμένα
-
1 κ,σ. μέλι
-
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι του πολυμίξερ και τα πολτοποιούμε
-
Βάζουμε την μουστάρδα μας σε βαζάκια και την κρατάμε στο ψυγείο
-
Σερβίρουμε με τυρί και με οποιαδήποτε μεντιτερανέ σπεσιαλιτέ
-
Επίσης συνοδεύει και το ψητό κρέας
-
Είναι αρκετά πικάντικη και καφτερή





500 γρ ξερα συκα
200 γρ κοκκινο πορτογαλικο κρασι
200 γρ κοκκινο κρασι
100 γρ ξυδι απο κοκκινο κρασι
χυμο απο 2 λεμονια
125 καφε ζαχαρη
100 γρ μουσταρδα Dijon
¼ κ,γ αλατι
λιγο φρεσκοτριμενο πιπερι
Κοβουμε τα συκα σε κομματια
ριχνουμε τα κρασια το ξυδι και τον χυμο λεμονιου
τα αφεινουμε για 2 ωρες να μουλιασουν,
μετα ριχνουμε τα υπολυπα υλικα και βραζουμε και βραζουμε οσπου μαλακωσουν τα συκα,τα ανακατευουμε σινεχως γιατι πιανη στην κατσαρολα γιατι γινετε πολυ πικνο
μετα το βαζουμε σε βαζα τα βιδωνουμε καλλα με τα καπακια του τα γυριζουμε αναπωδα και τα κραταμε οπως την μαρμελαδα
σερβιρουμε με Τυρια κρεατα ψητα και Ροσμπιφ
50 γρ συκα μαρμελαδα
50 γρ κατευρη μουσταρδα
2 κ,σ λαδι
1 πρεζα ζαχαρη
σκονη απο τσιλι
πιπερι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι ,αν θελουμε προσθετουμε ακομη λιγο τσιλι
μια πολυ καλη μουσταρδα για τα ψητα σας