Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...


Μουστάρδα με Σύκα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια σπεσιαλιτέ αρκετά ακριβή που εγώ φτιάχνω μόνη μου

Συστατικά
  • 200 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 200 γρ. σύκα πράσινα σε κονσέρβα στραγγισμένα
  • 1 κ,σ. μέλι
Οδηγίες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι του πολυμίξερ και τα πολτοποιούμε
  2. Βάζουμε την μουστάρδα μας σε βαζάκια και την κρατάμε στο ψυγείο
  3. Σερβίρουμε με τυρί και με οποιαδήποτε μεντιτερανέ σπεσιαλιτέ
  4. Επίσης συνοδεύει και το ψητό κρέας
  5. Είναι αρκετά πικάντικη και καφτερή
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πρέπει να είναι εξαιρετική ως συνοδευτικό η μουστάρδα σου Bianka! Διαφορετική από τις συνηθισμένες. Αναρωτιέμαι αν δεν βρούμε σύκα κονσέρβας θα μπορούσαμε με τα ξερά αυτή την εποχή να τη φτιάξουμε αν τα βράζαμε για λίγο να μαλακώσουν; Βέβαια το καλοκαίρι φρέσκα εύκολα βρίσκουμε.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010
Μαργκο μου τοτε θα κανετε αυτην την συνταγη



500 γρ ξερα συκα
200 γρ κοκκινο πορτογαλικο κρασι
200 γρ κοκκινο κρασι
100 γρ ξυδι απο κοκκινο κρασι
χυμο απο 2 λεμονια
125 καφε ζαχαρη
100 γρ μουσταρδα Dijon
¼ κ,γ αλατι
λιγο φρεσκοτριμενο πιπερι

Κοβουμε τα συκα σε κομματια
ριχνουμε τα κρασια το ξυδι και τον χυμο λεμονιου
τα αφεινουμε για 2 ωρες να μουλιασουν,
μετα ριχνουμε τα υπολυπα υλικα και βραζουμε και βραζουμε οσπου μαλακωσουν τα συκα,τα ανακατευουμε σινεχως γιατι πιανη στην κατσαρολα γιατι γινετε πολυ πικνο
μετα το βαζουμε σε βαζα τα βιδωνουμε καλλα με τα καπακια του τα γυριζουμε αναπωδα και τα κραταμε οπως την μαρμελαδα


σερβιρουμε με Τυρια κρεατα ψητα και Ροσμπιφ
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 09 Αύγουστος 2011
Μπορουμε και να κανουμε την μουσταρδα μας με αυτα τα υλικα!!

50 γρ συκα μαρμελαδα
50 γρ κατευρη μουσταρδα
2 κ,σ λαδι
1 πρεζα ζαχαρη
σκονη απο τσιλι
πιπερι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι ,αν θελουμε προσθετουμε ακομη λιγο τσιλι
μια πολυ καλη μουσταρδα για τα ψητα σας
Μεταφορά στην κορυφή