Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1677-likerkafe1.jpg
Λικέρ καφέ



Μουχαλεμπί με γάλα

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2009
none
Περιγραφή

Το μουχαλεμπί, είναι μια γλυκιά λιβανέζικη κρέμα, που ωστόσο έχει πολλές παραλλαγές.

 

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Προαιρετικά μαστίχα κοπανισμένη
  • Γλυκό τριαντάφυλλο
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • Ροδόνερο
  • 1 κιλό γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. σαλέπι ή 100 γρ. κορν φλάουρ ή 75 γρ. νισεστέ

 

Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με τη ζάχαρη
  2. Διαλύουμε το σαλέπι ή το νισεστέ ή το κορν φλάουρ σε 100 γρ. χλιαρό νερό και πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε σ’ αυτό
  3. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, την αδειάζουμε σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη ραντίζουμε με ροδόνερο.
  5. Γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο, η σιρόπι τριαντάφυλλου ή προαιρετικά με φιλέ αμύγδαλο 
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Η κρέμα θα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Με τον ίδιο τρόπο γίνετε και η θειική κρέμα Ματζούκα, με τη διαφορά ότι σ’ αυτήν φτιάχνουμε μια βάση από καβουρδισμένο κανταΐφι 
  • Στην Κύπρο την φτιάχνουν με σκέτο νερό, στην Τουρκία προσθέτουν μαστίχα και σιρόπι τριαντάφυλλου
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή