Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2239-garidopilafo1.jpg
Γαριδοπίλαφο



Μπακαλιάρος με καυκαλήθρες και μυρώνια

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό . Φτιάξτε το να μοσχοβολήσει το σπίτι .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 μεγάλο φιλέτο υγράλατου μπακαλιάρου .
  •     1/2 κιλό καυκαλήθρες.(προτιμείστε άγριες αν βρείτε, διαφορετικά   σπαρτές)
  •     1 ματσάκι μυρώνια.
  •     Λίγες παπαρούνες (Αν βρείτε).
  •     1/3 από ένα ματσάκι άνιθο.
  •     2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  •     1 κούπα λάδι.
  •     1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη.
  •     1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
  •     Αλάτι.
  •     Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες.Αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες.    Αφαιρούμε αν θέλουμε το δέρμα του με προσοχή.
  2. Καθαρίζουμε τις καυκαλήθρες και τις πλένουμε πολύ καλά.Το ίδιο κάνουμε και με τα μυρώνια.    Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι,και προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.Εξακολουθούμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά.    Προσθέτουμε τα πλυμένα και κομμένα χόρτα και ανακατεύουμε απαλά.    Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο, και λίγο πιπέρι.    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι να πέσουν τα χόρτα.
  4. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά . Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου αφού τα στίψουμε ελαφρά με τα χέρια μας ανάμεσα στα χόρτα, και βράζουμε για άλλα 15 -20 περίπου λεπτά. Στο διάστημα του βρασμού προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο καυτό νερό.
  5.  Ελέγχουμε αν το φαγητό έχει αλάτι και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Υπολογίζουμε τον χρόνο έτσι ώστε να βράσουν και τα δυο σωστά. Τα χόρτα δεν πρέπει να λιώσουν και το ψάρι να μην παραβράσει γιατί θα στεγνώσει, και δεν θα είναι ζουμερό.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του χωρίς ζουμιά.
  • Κάποιες φορές οι καυκαλήθρες είναι σκληρές και θέλουν περισσότερο βράσιμο. Οι άγριες έχουν περισσότερο άρωμα αν τις βρείτε κυρίως σε λαϊκές αγορές προτιμείστε αυτές.
  • Την μισή ποσότητα από το πιπέρι που θα χρησιμοποιήσετε βάλτε την στο τέλος του μαγειρέματος.
  • Επειδή Ο μπακαλιάρος βγάζει νερό στο μαγείρεμα, καλό είναι πριν τον προσθέσουμε, στο φαγητό μας να μην υπάρχουν πολλά υγρά.
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εεεεε τι να σου γραψω τωρα με εχεις στειλει στο βουνο για χορτα κ.λ.πμπραβο σου1!!!!!!!!!!!!!!!το κανω κι εγω ετσι και γινεται χαμος
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζένη πολύ νόστιμο το φαγητό σου,εκτός από μυρώνια και καυκαλήθρες έβαλα και λίγο σπανάκι,έγινε πεντανόστιμος ο μπακαλιάρος!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013
Αλέκα αν μπορείς να βρεις τα χόρτα αυτά στο βουνό τι να πω??? Είσαι από τις τυχερές!!Θα μοσχοβολήσει το σπίτι....άσε από νοστιμιά...Βασιλική μου χαίρομαι που σάρεσε το φαγητό.Έβαλες και τη δική σου πινελιά με το σπανάκι....μπράβο!!!
Σχόλιο από gaknis , Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω παντα οταν πηγαινω για χορτα και βρισκω αγρια τσιγαριστα χορτα,ετσι τα λεμε στον τοπομας τα χορτα που ειναι για πιτες και φαγητο,τα μαζευω και τα εχω παντα στην καταψυξη.Μαζευω επισης και παπαρουνες γι,αυτη τη δουλεια τα ριχνω και στις σουπιες επισης μαζι βεβαια με λιγο σπανακι και σεσκουλα λιγες τσουκνιδες κ.λ.π.οπως λεει και η φιλη μας Βασιλικη
Μεταφορά στην κορυφή