Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μπακαλιάρος πλακί, ο νόστιμος

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο και πολύ νόστιμο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φέτα χοντρή μπακαλιάρο παστό .
  •  3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.
  • 1 κούπα λάδι.
  • 3 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες κομμένες  όχι πολύ χοντρές.
  •  3 ντομάτες μεγάλες ώριμες σε κομματάκια.
  • Μαϊντανό μπόλικο .
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  •  Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε κομμάτια και ξαλμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό αρκετές φορές για 24 ώρες.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι,και προσθέτουμε τις ντομάτες,το μαϊντανό,τον πελτέ,την δάφνη,το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά .
  3.  Τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψί αλατίζουμε με προσοχή γιατί έχει και το ψάρι αλάτι,και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα σκεπάζουμε με ροδέλες ντομάτας,να μην ξεραθούν στο ψήσιμο. Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακινούμε το ταψί να πάει παντού .
  4.  Βάζουμε  το φαγητό  σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε 45 λεπτά στους 220.Τα πρώτα 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί και μετά ξεσκεπάζουμε να πάρει το φαγητό μας χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Νερό δεν θα βάλουμε στην αρχή,γιατί μπορεί να μη χρειαστεί. Αν δούμε ότι χρειάζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος,θα προσθέσουμε λίγο βραστό.

Μπακαλιάρος πλακί

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2011
Μου άρεσε η λεπτομέρεια με το καπάκωμα του μπακαλιάρου από τις ντομάτες! σίγουρα τον κάνει ακόμη πιό μαλακό!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Στο αγαπημένο αυτό φαγητό, βάζω και σπανάκι με διάφορα αρωματικά μέσα ή και κάποιες φορε΄ς χόρτα όπως μυρωνια, καυκαλήθρες και του απογειω΄νουν τη γεύση!
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνεται τοσο ωραίο φαγακι αλλα ρε παιδιά δεν ξερω αλλα αυτο το ψάρι όσες φορές το εφτιαξα δεν ειναι νόστιμο δεν ξερω εγω δεν το κανω καλο;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011
Μήπως ξαλμύρισες πολύ τον μπακαλιάρο, Σοφία και έγινε άνοστο; Πάντως είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό της ελληνικής μας κουζίνας αυτό.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011
sofouleli αυτό το ψάρι είναι απο τα πλέον νόστιμα και μαγειρεύεται τέλεια με πολλούς τρόπους.Μήπως το παραβράζεις και σου στεγνώνει;δε θέλει πολύ βράσιμο όπως όλα τα ψάρια .Πρέπει να είναι ζουμερό.
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτο το φαγητο ειναι πραγματι πεντανοστιμο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011
Τον μαγείρεψα πάλι σήμερα.Αυτη την φορά τόν έφτιαξα στην κατσαρόλα,και χωρίς πατάτες. Εγινε εξ'ίσου νόστιμος,και πολύ ζουμερός!!
Μεταφορά στην κορυφή