Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακλαβάς φιστίκι

recipe image
Προστέθηκε απόμαρια χριστινα, Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο, παραδοσιακό γλυκό του ταψιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30 κομμάτια περίπου
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό φιστίκια χοντροαλεσμένα
  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 2 φλ. βούτυρο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα

Για το σιρόπι

  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. γλυκόζη ή μέλι
  • λίγη βανίλια ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τον μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου στις ίδιες διαστάσεις με τα φύλλα μας.
  2. Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και ρίχνουμε με τις χούφτες μας λίγο από το μίγμα των φιστικιών. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα από πάνω. Κόβουμε τον μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή ή τετράγωνα κομμάτια και μπήγουμε σε κάθε ένα από 1 γαρίφαλο.
  3. Καίμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο πολύ καλά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια μας. Τον ραντίζουμε και με λίγο κρύο νερό. Τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και όταν ξεκινήσει ο βρασμός, το βράζουμε για 5΄. Διατηρούμε το σιρόπι μας ζεστό και όταν βγει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε όπως είναι ζεστός.
  5. Θα τον αφήσουμε μία μέρα ολόκληρη να απορροφήσει το σιρόπι του και μετά θα τον κόψουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μπακλαβά από καρύδια ή αμύγδαλα ή ανάμεικτο.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012
Αγαπημένο γλυκό και πολύ νόστιμο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Ωραίος μπακλαβάς! Τα διάφορα φύλλα που γράφεις πρέπει να τα βουτυρώσουμε ανάμεσα;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος με το φιστικι!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2012
Δεν εμφανίστηκε το μήνυμά σου, Μαρία-Χριστίνα. Πέρασέ το πάλι, σε παρακαλώ.
Σχόλιο από μαρια χριστινα , Κυριακή, 15 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συγνώμη που δεν απάντησα γρήγορα, αλλά είχα κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Λοιπόν! Δέν βουτυρώνουμε κανένα φύλλο. Στρώνουμε κανονικά τον μπακλαβά, το κόβουμε κομάτια και στο τέλος αφού κάψουμε καλά το βούτυρο, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια. Θα δείς τα πρώτα φύλλα να τσιτσιρίζουν, όπως λέμε. Θα το ψήσεις να ρωδίσει και τέλος.
Μεταφορά στην κορυφή