Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:http://dumpsemv.com Best Dumps Shop Track 1...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:37
Απ:Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz D...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:35
Απ:Http://DumpsEmv.Com Dumps & Cvv Read Shop H...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:33
http://DumpsEmv.Com Sell Dumps Track 1&2 vendor le
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:30
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:28
Απ:www.dumpsemv.com Dumps With Pin & Cvv Dumps...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:26
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:24
Απ:www.dumpsemv.com best dumps shop track 1&2 ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:21
Απ:www.dumpsemv.com Carding Methods CVV & Dump...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:19
Απ:www.dumpsemv.com Sell Dumps Track 1&2 GUARA...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:17
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:16
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:15
Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz Dumps Pi
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:19
Απ:www.dumpsemv.com Dumps fullz Available Orig...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:18
Buy TOEFL Certificate Online without Exam
jame002 23.9.2022 7:33
Storm Middle, November 14th: Canes drop toward FS
Annettes 23.9.2022 3:34
2022 Early Signing Working day Analysis - Offensiv
Annettes 23.9.2022 3:33
PREDICTIONS! Arkansas vs. Missouri
Annettes 23.9.2022 3:32
ASU Softball: Hill awarded Pac-12 Participant
Annettes 23.9.2022 3:31
Buy toward Notice Your Orange Gentleman
Annettes 23.9.2022 3:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακλαβάς φιστίκι

recipe image
Προστέθηκε απόμαρια χριστινα, Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο, παραδοσιακό γλυκό του ταψιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30 κομμάτια περίπου
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό φιστίκια χοντροαλεσμένα
  • 3 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 2 φλ. βούτυρο
  • ολόκληρα γαρύφαλλα

Για το σιρόπι

  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. γλυκόζη ή μέλι
  • λίγη βανίλια ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τον μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου στις ίδιες διαστάσεις με τα φύλλα μας.
  2. Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω και ρίχνουμε με τις χούφτες μας λίγο από το μίγμα των φιστικιών. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα από πάνω. Κόβουμε τον μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή ή τετράγωνα κομμάτια και μπήγουμε σε κάθε ένα από 1 γαρίφαλο.
  3. Καίμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο πολύ καλά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια μας. Τον ραντίζουμε και με λίγο κρύο νερό. Τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και όταν ξεκινήσει ο βρασμός, το βράζουμε για 5΄. Διατηρούμε το σιρόπι μας ζεστό και όταν βγει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε όπως είναι ζεστός.
  5. Θα τον αφήσουμε μία μέρα ολόκληρη να απορροφήσει το σιρόπι του και μετά θα τον κόψουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μπακλαβά από καρύδια ή αμύγδαλα ή ανάμεικτο.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012
Αγαπημένο γλυκό και πολύ νόστιμο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012
Ωραίος μπακλαβάς! Τα διάφορα φύλλα που γράφεις πρέπει να τα βουτυρώσουμε ανάμεσα;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος με το φιστικι!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2012
Δεν εμφανίστηκε το μήνυμά σου, Μαρία-Χριστίνα. Πέρασέ το πάλι, σε παρακαλώ.
Σχόλιο από μαρια χριστινα , Κυριακή, 15 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συγνώμη που δεν απάντησα γρήγορα, αλλά είχα κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Λοιπόν! Δέν βουτυρώνουμε κανένα φύλλο. Στρώνουμε κανονικά τον μπακλαβά, το κόβουμε κομάτια και στο τέλος αφού κάψουμε καλά το βούτυρο, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κομμάτια. Θα δείς τα πρώτα φύλλα να τσιτσιρίζουν, όπως λέμε. Θα το ψήσεις να ρωδίσει και τέλος.
Μεταφορά στην κορυφή