Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπαμπάς με ρούμι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η γνωστή συνταγή με την κλασσική γεύση !

Συστατικά
  • 500 γραμμάρια αλεύρι.
  • 10 γραμμάρια μαγιά νωπή.
  • 1κουταλάκι γλυκού αλάτι.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
  • 2 αυγά και ένα κρόκο.
  • 80 γραμμάρια γάλα.
  • 75 γραμμάρια βούτυρο.

Για το σιρόπι:

  • 500 γραμμάρια νερό.
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 50 γραμμάρια μαύρο ρούμι.

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα βερύκοκο.
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.
  • Φρούτα :φράουλες ,ακτινίδια ,πορτοκάλι.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά. Ρίχνουμε το αλάτι,την ζάχαρη,και τα αυγά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ρίχνουμε και το βούτυρο λιωμένο λίγο-λίγο. το δουλεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι μας το ζυμάρι το βάζουμε σε αλευρωμένο μπόλ και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος η στο φούρνο αναμμένο στους 30 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου μια ώρα.
  2. Τότε το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα,και το αφήνουμε ξανά 1/2 ώρα περίπου να ξαναφουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο ,τον ξεφορμάρουμε αμέσως ,τον αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος με το μαχαίρι για να απορροφήσει το σιρόπι.
  5. Σε ένα τηγάνι μεγαλθτερο σε διάμετρο από την φόρμα του μπαμπά βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε .Μόλις πάρει βράση το σιρόπι βάζουμε τον μπαμπά και κλείνουμε την φωτιά. Με μια κουτάλα παίρνουμε σιρόπι και ρίχνουμε στον μπαμπά ποτίζοντας τον καλά.
  6. Βγάζουμε με προσοχή τον μπαμπά τον τοποθετούμε σε πιατέλα ,αλείφουμε με την μαρμελάδα βερύκκοκο που την λιώσαμε σε λίγο ζεστό νερό,και τον γαρνίρουμε με την χτυπημένη σαντιγύ και με φρέσκα φρούτα!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Μπαμπάς του Παρλιάρου σε μια νέα έκδοση!

Υλικά τα ίδια με τα πιο πάνω ,απλά πρόσθεσα χυμό ενάμισυ λεμονιού και άλλαξα το αλεύρι με φαριναπ!


  • Ζύμωσα τον μπαμπά όπως στην προηγούμενη συνταγή με τους γάντζους όμως του μίξερ. Ετσι έγινε ακόμη πιό αφράτο το μείγμα! τον έβαλα σε φούρνο στους 35 βαθμούς για 60 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα. Μετά τον έβαλα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και τον άφησα μέσα στον φούρνο πάλι 40 λεπτά ασκέπαστο.
  • Άναψα τον φούρνο και τον έψησα μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Δεν τον ξεφορμάρισα αλλά τον έκανα πολλές τρύπες με σουβλάκι και έβρασα για λίγα λεπτά το σιρόπι προσθέτοντας σαυτό και χυμό ενάμισυ  λεμονιού. Έριξα με το κουτάλι σιγα-σιγά το σιρόπι στο γλυκό .Το άφησα κρύωσε, και το ξεφόρμαρα.
  • Άλειψα με διαλυμένη την μαρμελάδα σε λίγο ζετό νερό και στόλισα με σαντιγύ και φρούτα!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο γλυκό! Κι εγώ στη φόρμα σιροπιάζω!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειος ο Μπαμπάς Ειρήνη!!μπράβο!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012
Άψογος ο μπαμπάς!!γεια στα χέρια σου Ειρήνη!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος!!
Σχόλιο από mari , Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013
Η ποσότητα αλευριου που βάζεις εδώ είναι διπλάσια απο την συνταγή του Παρλιαρού υπάρχει λόγος ;






Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013
Έκανα 2 φορές απανωτές την συνταγή και γράφω τις αλλαγές που έκανα! Την δεύτερη φορά έγινε τέλειος!
Μεταφορά στην κορυφή