Μπιφτεκόπιτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό κιμά μαλακό και αφράτο.
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και καλά στημένο.
- 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη.
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο.
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
- 1 κουταλιά ξύδι.
- 2 κουταλιές λάδι.
- Πάπρικα γλυκιά.
- Πάπρικα καυτερή.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Ρίγανη.
- Κύμινο.
- Ροδέλες από μια ντομάτα μια πιπεριά και ένα κρεμμύδι.
- 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα.
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν οι μυρωδιές.
- Πλάθουμε τον κιμά σε πίτα πάχους 1 εκατοστού ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές κόλλες και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ για 7 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.
Σχόλια
Τι ωραία ιδέα!!!!Τη δεύτερη φορά που το βάζουμε στο φούρνο το ψήνουμε στις αντιστάσεις, για να ψηθούν τα υλικά και να ψηθεί και από κάτω; πόση ώρα;
Την δεύτερη φορά, Ηλιάννα,ψήνουμε πάλι στο γκρίλ και μόλις λιώσει το τυρί, και πάρει χρώμα το μπιφτέκι, βγάζουμε την μπιφτεκόπιτα από τον φούρνο.Αν δοκιμάσετε αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξανακάνετε μπιφτέκια!!
Να συμπληρώσω ότι μπορούμε να ψήσουμε και σε γκριλ με αέρα εφόσον έχει η κουζίνα μας.Αν διαθέτουμε και αντικολλητικό ταψάκι και ψήσουμε σαυτό, ψήνεται τέλεια και από κάτω!
Πολύ όμορφη η μπιφτεκόπιτα Τζένη!!Μπράβο.
Εύκολη, νόστιμη, γρήγορη , αφράτη και ευπαρουσίαστη! Έβάλα κιμά κοτόπουλου , αλλά δε νομίζω ότι θα ειχε καμμιά διαφορά στη γεύση.