Μπισκότα της Αποκριάς

Είναι μια συνταγή Γερμανική που την φτιάχνουμε τις Αποκριές και την Πρωτοχρονιά και κανονικά έχουν το σχήμα του Αμύγδαλου και τα λέμε Mutzenmandeln Δηλ. αμύγδαλο!
- 3 αυγα
- 2 Κρόκοι
- 175 γρ Ζάχαρη αχνη
- 20 ml Κονιάκ
- 1 πρέζα Αλάτι
- 500 γρ Αλεύρι
- 75 γρ Αμυγδάλου αλεσμένα
- λιγο αρωμα πικραμυγδαλο αν θελουμε
- 2 κουταλάκι του γλυκού κοφτά Μπέικιν πάουντερ
- 90 γρ βουτυρο η μαργαρινη μαλακό
- 100 γρ Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα
- Λάδι ελαφρυ για τηγανισμα
- Χτυπαμε Τα αυγά με τους κροκους με την αχνη, το αλάτι και το κονιακ να αφρατεψουν καλα, σχεδον 10 λεπτα.
- Ριχνουμε και το μαλακό βούτυρο και τα αλεσμενα Αμύγδαλα τα ανακατεύουμε Καλα. Ρίχνουμε σιγα σιγα και το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε με το γάντζο.
- Παίρνουμε λίγη ζύμη με ενα κουταλακι και το πλαθουμε σε παχος και μακρος όσο ειναι το μικρο μας δάχτυλο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι η φριτεζα βαζουμε το λαδι να καψει καπου στους 180 ° και τηγανιζουμε εως να ροδίσουν καπου στα σε 4-5 λεπτά, οχι περισσοτερο γιατι θα ειναι μετα πολυ ξεροψημενα.
- Σερβίρετε πασπαλισμένες με ζάχαρη αχνη
Μπορουμε την ζυμη να την ανοιξουμε σε ενα φυλο και να κοψουμεμε κουπ σε σχημα αμυγδαλο.