Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2162-patatesgiaxni1.jpg
Πατάτες γιαχνί



Μπισκοτόγλυκο

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τρίτη, 12 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο και νόστιμο ριγέ γλυκό (τύπου σαλάμι χωρίς αυγά) με μπισκότα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 συσκευασίες μπισκότων
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ. σ. κακάο
  • 1 συσκ. μαργαρίνης 250 γρ.
  • γάλα (για βούτημα)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με το κακάο.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να αναμιχθούν τα υλικά μεταξύ τους αλλά και να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε γάλα.
  3. Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου, λίγο μεγαλύτερο από το μήκος και των 2 πακέτων μπισκότων μαζί.
  4. Βουτάμε το πρώτο μπισκότο στο γάλα, το αφαιρούμε γρήγορα στραγγίζοντάς το (όσο λιγότερα υγρά στραγγίζουμε τόσο το καλύτερο για το δέσιμο του κορμού), αλείφουμε με σπάτουλα την πίσω πλευρά του με το σοκολατένιο μίγμα μας και το ακουμπάμε στο αλουμινόχαρτο.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 9 μπισκότα, αλείφοντας πάντα την πίσω πλευρά και κολλώντας τα μεταξύ τους.
  6. Όταν φτιάξουμε 10 μπισκότα τα τοποθετούμε όρθια όπως ήταν στην αρχική τους μορφή μέσα στο πακέτο.
  7. Συνεχίζουμε με τα μπισκότα βουτώντας στο γάλα, αλείφοντας με τη σοκολάτα και κολλώντας τα όλα στη σειρά
  8. Όταν τελειώσουμε αλείφουμε όλο σοκολατένιο μίγμα μας στην επιφάνεια του κορμού και στα πλαϊνά στρώνοντάς το με σπάτουλα.
  9. Τυλίγουμε προσεχτικά με το αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να μη σπάσει ο κορμός και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 4-5 ώρες.
  10. Ξετυλίγουμε λίγο από το αλουμινόχαρτο, όσο δηλ. θέλουμε να φάμε κάθε φορά, κόβουμε με το μαχαίρι διαγώνια και έχουμε όμορφες και γευστικές ριγέ φέτες μπισκότου και σοκολάτας.
  11. Τυλίγουμε ξανά την άκρη με το αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχετικά με το πόσο σοκολατένιο θέλουμε να είναι το μίγμα, ελαττώνουμε ή  αυξάνουμε τις κουταλιές κακάο

Σχόλια
Σχόλιο από Ermioni , Τρίτη, 12 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote image
εγω το κανω σε ταψακι ψωμιου στρωνοντας τα μπισκοτα και βαζω και φρουτα γλασσε οπως κερασακια αναμεσα στις στρωσεις...
Σχόλιο από Ροδάνθη , Τρίτη, 12 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Μάργκο ,ήσουν πολύ αναλυτική και το γλυκό σου φαίνεται τέλειο με απλά υλικά
Σχόλιο από Τέρι , Τετάρτη, 13 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραίος και έξυπνος τρόπος παρασκευής. Πάντα όταν φτιάχνω μωσαϊκό μου βγαίνει μαλιοκούβαρα, ενώ έτσι θα βγαίνει πολύ όμορφο.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 13 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
΄Αριστα για την παρασκευή και τη βημα βήμα παρουσίαση!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από mamakoulina , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μargo!! ήθελα να γνωρίζεις οτι η δική σου συνταγή ήταν αυτή που μου γνώρισε τις μαγειρικές διαδρομές και με έβαλε στην όμορφη παρέας σας.Συγχαρητήρια για την τρομερή ιδέα του στησίματος των μπισκότων.
Μεταφορά στην κορυφή