Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπόμπα σοκολάτας με καφέ και μπισκότα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Ένα απολαυστικό γλυκό που βασίστηκε στη συνταγή ενός απλού γλυκού τύπου μωσαϊκό ή κορμός και εξελίχτηκε σε ένα απίθανο γλυκό σε γεύση και εμφάνιση.

Συστατικά
  • 1 πακέτο μαργαρίνη 250 γρ.
  • 2 κουβερτούρες 200 γρ.με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
  • 3 κ.σ. καφέ στιγμής νες
  • 3 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας
  • 1 ποτηράκι μικρό κρασιού μαύρο ρούμι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ή 1 κούπα γάλα χλιαρό +100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι
  • 1 πραλίνα- παστέλι αμυγδάλου 60 γρ. χοντροσπασμένο στο μούλτι
  • 1 βανίλια σκόνη

Για το γλάσο

  • 1 κουβερτούρα 100γρ.
  • Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
  • Σιρόπι μαρασκίνο
  • Και κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Βάζω την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί ή σε κατσαρολίτσα μικρή σε χαμηλή φωτιά στη ηλ. Κουζίνα μαζί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύω με μια σπάτουλα να λιώσει. Το αφήνω λίγο να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά,το γάλα, τη ζάχαρη ( εκτός και αν βάλετε ζαχαρούχο, εγώ δεν είχα), τον καφέ, το κακάο, τη βανίλια, το ρούμι, και τέλος το μείγμα κουβερτούρας βουτύρου. Στη συνέχεια ρίχνω τα μπισκότα και συγκεκριμένα εγώ χρησιμοποίησα 1 πακέτο πτι μπερ και μισό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (αυτά που κάνουμε τις τούρτες ) και τέλος την πραλίνα αμυγδάλου. Ανακατεύω καλά να βραχούν όλα.
  3. Παίρνω ένα μπολ σε σχήμα μισής σφαίρας, βάζω χιαστί μεμβράνη αρκετή και ρίχνω μέσα το μείγμα μου. Σκεπάζω με τη μεμβράνη καλά και το βάζω αρκετές ώρες στην κατάψυξη.
  4. Ετοιμάζω το μυρωδάτο γλάσο μου, λιώνοντας στο μπεν μαρί ή κατσαρόλα την κουβερτούρα με το γάλα και αφού λιώσει προσθέτω το 5-6 κ.σ. μαρασκίνο.
  5. Βγάζω το γλυκό μου από το μεταλλικό μπολ, αφαιρώ την μεμβράνη και βάζω ανάποδα σε μια πιατέλα. Περιχύνω το γλυκό μου με το σοκολατένια γλάσο, στολίζω με τα μαρασκίνο και διατηρώ το γλυκό μου στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ξεκίνησα να φτιάξω τη συνταγή για Μωσαϊκό χωρίς αυγά , αλλά κατέληξε να φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο λόγο έλλειψης κάποιων υλικών. Έγινε πολύ νόστιμο, μια συνταγή που θα υιοθετήσω πλέον.

Το γλυκό αυτό είναι ζουμερό και όχι ξερό όπως το ξέρουμε άλλωστε. Όπως βλέπετε, το γλυκό αυτό στην κορυφή είναι υγρό και ρέει η σοκολάτα...... και παρόλο που έμεινε στην κατάψυξη μια μέρα, όταν βγήκε από την κατάψυξη και μπήκε στη σύντηρηση οπου και θα βρίσκεται τώρα, είναι υγρό- ζουμερό. Αυτό οφείλεται στο οινοπνευματώδες ποτό , εγώ έβαλα ρούμι και επίσης δεν έβαλα πάρα πολλά μπισκότα.....έτσι η σάλτσα στην κορυφή που δεν είχε μπισκότα (γιατί η σάλτσα κάθισε στον πάτο του σκεύους και τα μπισκότα στην επιφάνεια) λόγω του οινοπνεύματος δεν πάγωσε, και έτσι όταν αναποδογύρισα το σκεύος και το έκοψα, η σοκολάτα πηκτή ρέει.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή