Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπουγατσάκια με άρωμα μαστίχας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αρωματικά και πανεύκολα μπουγατσάκια με φύλλο κρούστας!

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
  • ¾ κιλού γάλα φρέσκο
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ)
  • Μισό φλιτζάνι βούτυρο καθαρό για τα φύλλα λιωμένο
  • Άχνη και κανέλα
Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη με την κοπανισμένη μαστίχα και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κ.σ. βούτυρο, τα αυγά και  συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε τα ταψιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
  4. Παίρνουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση, τα κάνουμε μια στίβα και παίρνουμε το πάνω φύλλο, βουτυρώνουμε το μισό του και το διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ξανά και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνουμε το πιτάκι μας σαν  πακέτο ,με το κλείσιμο από κάτω.
  5. Το ίδιο κάνουμε με το κάθε μισό φύλλο κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα ραντίζουμε με άχνη και κανέλα. Δεν τα σκεπάζουμε για να μη μας νοτίσουν

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να μη βάλουμε μέσα τα αυγά ή να βάλουμε μόνο τα ασπράδια, πάλι ωραία θα γίνει.
  • Βγάζει 2 ταψιά ρηχά του φούρνου μας.
  • Μπορούμε να παίρνουμε από τη στίβα μας ένα – ένα φύλλο και να το δουλεύουμε, να καλύπτουμε τα υπόλοιπα με υγρή πετσέτα, για να μη μας ξεραθούν.
  • Μπουγάτσα πανεύκολη
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Εμφάνιση, Άρωμα, Γεύση!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 02 Μάιος 2012
Ηλιάννα στο 1ο βήμα της συνταγής δεν μπαίνει το γάλα;μαζί με τη ζάχαρη,τη μαστίχα και το σιμιγδάλι αν κατάλαβα καλά!!
Τώρα το πρόσεξα που την φτιάχνω!:)
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Μάιος 2012
Ναι, μαζί μπαίνει.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια γεύση και άρωμα με την μαστίχα Ηλιάννα!!Αρεσε σε όλους,μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή