Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπουρεκάκια

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τραγανά πεντανόστιμα, πάντα ευπρόσδεκτα τα μπουρεκάκια με το απίθανο φύλλο σαν αφρός, που λιώνουν στο στόμα. Όταν τα φτιάξετε κάντε αρκετά γιατί θα εξαφανιστούν.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •    250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό .
  •    250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    1 σφηνάκι τσίπουρο, η τσικουδιά.
  •    1/2 κουταλάκι μπέκιν.
  •    2 κουταλιές σούπας λάδι.
  •    1 κουταλάκι κοφτό αλάτι.
  •    Νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  •    Νισεστέ για εύκολο άνοιγμα φύλλου.

Για τη γέμιση.

  •    200 γραμμάρια φέτα.
  •    1 αυγό.
  •    Πιπέρι.
  •    Δυόσμο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το λάδι και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το τσίπουρο η την τσικουδιά , το αλάτι, το μπέκιν και το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ενώ ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη σαν το λωβό του αυτιού .
  2. Την ζυμώνουμε καλά , και την πετάμε από ψηλά με δύναμη στον πάγκο 3-4 φορές. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ηρεμήσει για 2 ώρες περίπου.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί, το αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι.
  4. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με νισεστέ, και κόβουμε με ποτηράκι κρασιού αν τα θέλουμε μικρά η με ποτήρι νερού για μεγαλύτερα.
  5. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από το μείγμα τυριού ,κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μέτρια φωτιά.
  6. Τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί , και μετά στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ίδιο φύλλο μπορούμε να κάνουμε με γέμιση κιμά, κοτόπουλου ή ότι άλλο θέλουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aφρός και φαίνεται!
Σχόλιο από nitsaki1 , Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
κοριτσια ειναι απλα ΕΞΑΙΣΙΑ μυρωδατη ζυμη μαλακη μικρες απαλες φουσκιτσες , τι κριμα τελειωσαν εν ριπη οφθαλμου ,χιλια likeeeeeeeeeeeee
Μεταφορά στην κορυφή