Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Μπουρεκάκια

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τραγανά πεντανόστιμα, πάντα ευπρόσδεκτα τα μπουρεκάκια με το απίθανο φύλλο σαν αφρός, που λιώνουν στο στόμα. Όταν τα φτιάξετε κάντε αρκετά γιατί θα εξαφανιστούν.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •    250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό .
  •    250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    1 σφηνάκι τσίπουρο, η τσικουδιά.
  •    1/2 κουταλάκι μπέκιν.
  •    2 κουταλιές σούπας λάδι.
  •    1 κουταλάκι κοφτό αλάτι.
  •    Νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  •    Νισεστέ για εύκολο άνοιγμα φύλλου.

Για τη γέμιση.

  •    200 γραμμάρια φέτα.
  •    1 αυγό.
  •    Πιπέρι.
  •    Δυόσμο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το λάδι και τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το τσίπουρο η την τσικουδιά , το αλάτι, το μπέκιν και το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ενώ ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και αφράτη σαν το λωβό του αυτιού .
  2. Την ζυμώνουμε καλά , και την πετάμε από ψηλά με δύναμη στον πάγκο 3-4 φορές. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ηρεμήσει για 2 ώρες περίπου.
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τριμμένο τυρί, το αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι.
  4. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με νισεστέ, και κόβουμε με ποτηράκι κρασιού αν τα θέλουμε μικρά η με ποτήρι νερού για μεγαλύτερα.
  5. Βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από το μείγμα τυριού ,κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μέτρια φωτιά.
  6. Τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί , και μετά στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ίδιο φύλλο μπορούμε να κάνουμε με γέμιση κιμά, κοτόπουλου ή ότι άλλο θέλουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 08 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aφρός και φαίνεται!
Σχόλιο από nitsaki1 , Κυριακή, 09 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
κοριτσια ειναι απλα ΕΞΑΙΣΙΑ μυρωδατη ζυμη μαλακη μικρες απαλες φουσκιτσες , τι κριμα τελειωσαν εν ριπη οφθαλμου ,χιλια likeeeeeeeeeeeee
Μεταφορά στην κορυφή