Μπράουνις με Καραμέλα
- 350 γρ σκούρα πικρή σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 220 γρ βούτυρο
- 1 1/4 φλυτζάνι (140 γραμμάρια) αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 δοση Καραμέλα σπιτική βουτυράτη
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σιγά-σιγά σε μπεν μαρι . Ανακατέψτε καλα και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφηνουμε λιγο να κρυώσει
- Σε μιξερ χτυπαμε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι . Τώρα,ριχνουμε το λιωμενο βουτυρο με τη σοκολατα, το ανακατευουμε καλα να ενωθει και ριχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά έως ότου όλα ενωθουν καλα
- Βαζουμε στην φορμα τη μιση δοση απο το υλικο και ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Στη συνέχεια, βγαζουμε την φορμα από το Φούρνο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, αφηνουμε να κρυώσει η πρωτη στρωση απο το Brownie για 20 λεπτα και βαζουμε λιγο πιο πολυ απο την μηση δωση της καραμελας που φτιαξαμε.
- Τώρα βαζουμε επανω στην καραμελα την υπόλοιπη ζύμη και πάλι ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε κομμάτια και το διακοσμούμε με καραμέλλα.
Ένα πυρεξ η φορμα 20x30 εκ. περίπου