Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυδοπίλαφο με κελύφη από τη Σοφία

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Κυριακή, 24 Απρίλιος 2016
none
Περιγραφή

Μυδοπίλαφο εμφανίσιμο και νόστιμο με πολλά πράσινα μυρωδικά και ολόκληρο το κέλυφος.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κ μύδια με κέλυφος
  • 1 1/2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο μαιντανό δυόσμο
  • 1/2 '' κρεμυδάκια φρέσκα
  • 2 μέτρια κρεμύδια
  • 1 κουταλιά σκόνη maggi λαχανικών
  • 1 '' αλάτι
  • πιπέρι αρκετό,χυμό λεμονιού
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 3 1/2 κούπες νερό καφτό
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τα μύδια απλα και τ΄ αχνιζουμε στη κατσαρόλα με τα νερά τους για δέκα λεπτά.
  2. Μ ένα σουρωτηράκι και ένα βαμβακάκι μαζεύουμε το ζουμάκι που θα ρίξουμε στη συνέχεια στο φαγητό για να πάρει την όμορφη γεύση απο τα μύδια.
  3. Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί ριχνουμε με τη σειρα τα υλικά , κρεμύδια, αρωματικα φυτά , ρύζι,αλατοπίπερο , βράζουν ένα τέταρτο μέχρι λιγο να μαλακώσουν τα κρεμύδακια και προσθέτουμε τα μύδια.
  4. Μ ένα μαχαιράκι αφαιρούμε απο το κέλυφος τα μύδια, και κρατάμε μερικά για να τα βάλουμε στο ρύζι .
  5. Τα βάζουμε προς το τέλος γιατι δεν θέλουμε να μικραίνουν. Βράζει σε σιγανή φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να βράσει το ρύζι.
  6. Δοκιμάζουμε να δούμε αν μας αρέσει στο αλάτι και κλεινουμε το μάτι. Αφήνουμε για να τραβήξει τα ζουμιά του.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στα κελυφη που κρατήσαμε βάζουμε δυό μύδια και τα ρίχνουμε , προσπαθωντας να γεμίσουν με ρύζι και τ αφηνουνε να βράσουν με τ άλλα υλικά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή