Μυδοπίλαφο
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα.
- 1/2 φλιτζάνι ούζο.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό.
- 5 κουταλιές σούπας λάδι.
- 1 κούπα ντομάτα στον τρίφτη.
- 4 κουταλιές σούπας άνηθο.
- 3 κουταλιές σούπας δυόσμο.
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο.
- Αλάτι και πιπέρι.
- Σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε το ζουμί.Τα βάζουμε στο ούζο,να σταθούν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι ,και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ,τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ρύζι,και ανακατεύουμε για λίγο να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε 2/3 κούπας ζουμί των μυδιών και 1 κούπα και 1/3 νερό. Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά περίπου .
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μύδια με το ούζο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά,μέχρι να πιεί το ρύζι όλο το ζουμί.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κουκουνάρι.
Την συνταγή την πήρα από το Νηστικό Αρκούδι.