Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φυλλάδιο προσφορών
Billymas 24.9.2018 14:15
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3572-mpriamthgani.jpg
Μπριάμ στο τηγάνι



Νηστήσιμα τσουρέκια

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτα και πολύ νόστιμα τσουρέκια!

Συστατικά

Για το προζύμι:

  • 2 κύβοι νωπής μαγιάς 50 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Για τη ζύμη:

  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1.150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι...,Για το προζύμι:
  • 2 κύβοι νωπής μαγιάς 50 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
Οδηγίες
  1. Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο χλιαρό νερό (35ºC). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20΄.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (σε θερμοκρασία δωματίου πάντα) σε λεκάνη, εκτός από το αλεύρι και το προζύμι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι. Τα δουλεύουμε με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 30΄. Έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε. Τα αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για τουλάχιστον 20΄. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35΄.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ απο πανω εβαλα κ μαρμελάδα ροδάκινο για να γυαλίζει.

Από argiro.gr

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή