Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...


Νηστήσιμα τσουρέκια

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτα και πολύ νόστιμα τσουρέκια!

Συστατικά

Για το προζύμι:

  • 2 κύβοι νωπής μαγιάς 50 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Για τη ζύμη:

  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1.150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι...,Για το προζύμι:
  • 2 κύβοι νωπής μαγιάς 50 γρ.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
Οδηγίες
  1. Για το προζύμι: Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο χλιαρό νερό (35ºC). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το χυλό. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το προζύμι να φουσκώσει για 20΄.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (σε θερμοκρασία δωματίου πάντα) σε λεκάνη, εκτός από το αλεύρι και το προζύμι. Τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το προζύμι και το αλεύρι. Τα δουλεύουμε με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου 1 ώρα με 1 ώρα και 30΄. Έπειτα τα πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε. Τα αφήνουμε στο ταψί να φουσκώσουν για τουλάχιστον 20΄. Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35΄.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ απο πανω εβαλα κ μαρμελάδα ροδάκινο για να γυαλίζει.

Από argiro.gr

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή