Νoodles με λαχανικά

Φτιάχνουμε ρυζομακάρονα με λαχανικά, τα λεγόμενα τηγανητά μακαρόνια. Εύκολο και γρήγορo πιάτο, από την αγαπημένη ασιατική κουζίνα.
- 250 γρ. νουντλς ρυζιού χωρίς αυγό ή 1 πακέτο
- 1 σκ. Σκόρδο φετάκια
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- Μισή κούπα μπαμπού σε λωρίδες ή κομμάτια λεπτά, αλλιώς βάλτε κολοκυθάκι χωρίς τους σπόρους κομμένο σε μπαστουνάκια και αυτό όπως και όλα τα λαχανικά μας.
- ½ κρεμμύδι φετάκια
- ½ πιπεριά πράσινη μπαστουνάκια
- 1/2 πιπεριά κόκκινη μπαστουνάκια
- 2 γεμάτες κ.σ. φύτρες φασολιών φρέσκες ή σε από βάζο
- λίγο Αλάτι & πιπέρι
- 1½ κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1-2 κ.γλ. σησαμέλαιο ασιατικό (σκουρόχρωμο)
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ελληνικό ανοιχτόχρωμο
- Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες
- Σε βραστό αλατισμένοω νερό που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς για 4 λεπτά μέσα, ανακατεύουμε και σουρώνουμε, φροντίζουμε να έχουν μαλακώσει καλά. συμβουλευόμαστε και τις οδηγίες της συσκευασίας ανάλογα το μέγεθος του ρυζομακάρονου που επιλέξαμε.
- Στο γουόκ ή σε βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά ( σαν στραπατσάδα).
- Ρίχνουμε το σκόρδο, στη συνέχεια τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Ύστερα προσθέτουμε το μπαμπού ή κολοκυθάκι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε με προσοχή. Ρίχνουμε τη ζάχαρη , τη σόγια σος και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις φύτρες και το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε 2-3 φορές να δέσουν τα αρώματα.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
- Τα ρυζομακάρονα και όλα τα ασιατικά προϊόντα τα βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Υπάρχουν σε 2 είδη, με αυγά και χωρίς. Τα noodles με αυγά έχουν κιτρινωπό χρώμα, ενώ αυτά με χωρίς, έχουν άσπρο χρώμα. Τα ρυζομακάρονα τα βράζουμε στο χρόνο που γράφει πάνω το πακέτο.
- Φαγητό που ετοιμάζεται σε περίπου 10 και τα λαχανικά μας πρέπει να είναι τραγανά και όχι πολυμαγειρεμένα.
- Στη θέση της πράσινης πιπεριάς μπορείτε να βάλετε άλλο χρώμα.
- Αν παραλείψετε τα αυγά, η συνταγή είναι νηστίσιμη.
- Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη.