Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Ντόνατς

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Πολύ αφράτα ντόνατς!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους. Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμε μικρούς δίσκους απο το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
  3. Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  4. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
  5. Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη.
  6. Η συνταγή ειναι από τη Δάφνη....Dafni Lemonaki Diamantis Fydanakis

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή