Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ογκρατέν Καρότου

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γλυκό και Πικάντικο μαζί είναι η νοστιμιά αυτού του πιάτου. Σερβίρεται ως πρώτο πιάτο αλλά και ως κυρίως πιάτο μαζί με μια δροσερή σαλάτα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 μεσαίο πυρίμαχο σκεύος
  • 10-12 χοντρά και μεγάλα καρότα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκος
  • Παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φυτικό μαγειρικό λίπος
  • Ελαιόλαδο
Οδηγίες

  1. Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε οβάλ χοντρές φέτες (βλ. φωτ/φία).
  2. Τα βράζω με λίγο αλάτι για περίπου 15 λεπτά και τα σουρώνω.
  3. Σε τηγάνι αντικολλητικό σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτω τα καρότα, αλατοπιπερώνω και τα σοτάρω για 5 λεπτά.
  5. Αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
  6. Χτυπώ τα 2 αυγά και τα ρίχνω στα καρότα ανακατεύοντάς τα απαλά.
  7. Βουτυρώνω ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος και ρίχνω τα καρότα.
  8. Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω το γάλα και το αλεύρι και τα αναμιγνύω με το σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι.
  9. Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνω 2 κ.σ. φυτικό μαγειρικό λίπος.
  10. Προσθέτω το μίγμα του γάλατος και ανακατεύω προσέχοντας να μη κολλήσει.
  11. Όταν αρχίζει και φουσκαλιάζει η μπεσαμέλ είναι σχεδόν έτοιμη.
  12. Προσθέτω το πιπέρι και αφαιρώ από τη φωτιά.
  13. Λιώνω τον έξτρα κρόκο με πηρούνι σε ένα μικρό πιατάκι και τον προσθέτω λίγο-λίγο στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας γρήγορα για να μη ψηθεί το αυγό.
  14. Στο τέλος προσθέτω 2-3 χούφτες τριμμένο τυρί κι ανακατεύω.
  15. Περιχύνω τη μπεσαμέλ πάνω στα καρότα στρώνοντάς τη ομοιόμορφα.
  16. Πασπαλίζω την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και μικρά τρίμματα βούτυρου.
  17. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 C για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σκόρδο το οποίο είναι το μαγικό συστατικό της συνταγής,  πρέπει να είναι λίγο και αρωματικό και όχι πολύ και βαρύ που θα υπερισχύει των υπόλοιπων υλικών.
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μου αρεσε πολυ στο πιατο σου η λεπτομερεια του σκορδου .Αυτη φανατζομαι ειναι μια νοτα που ισορροπει την ενταση στην γλυκα του καροτου και του πεκορινου
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Eκτός των άλλων είναι και ένα υγειινό πιάτο, λόγω του καρότου. Μπράβο, Margo!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009
Ακομα πιο καο απο οτι το περιμενα

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αλλοι 4 σκουφοι απο εμενα .
Μεταφορά στην κορυφή