Ωτία τα ποντιακά
- 2 αυγά ,
- 100 γρ. ζάχαρη ,
- 400 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα ,
- 1 βανιλια
- ½ κ. γλ. σόδα
- αλεύρι όσο πάρει, μισό κιλό περίπου και παραπάνω
- λάδι για το τηγάνισμα
- Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι,
- για να γίνει η ζύμη μας ούτε πολύ σκληρή, ούτε να κολλάει και στα χέρια.
- Ανοίγουμε σε φύλλο 2 χιλ και κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες. Τις λωρίδες τις κόβουμε σε ρόμβους. Στο κέντρο κάθε χαρακιάς κάνουμε ένα κόψιμο μικρό , ώστε να περνά από μέσα η μια άκρη της ζύμης, όπως στη φωτό.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τα ωτία μέχρι να χρυσίσουν.
- Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.