Παγωτό φράουλα σε παγωτομηχανή

Παγωτό με ολόφρεσκες , μοσχομυριστές ,αγαπημένες φράουλες. Χωρίς αυγά και μόνο με φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινο κουτί)και ζάχαρη, εύκολη και γρήγορη.
- Μισό κιλό φράουλες
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
- 1,5 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
- Πολτοποιώ στο μούλτι τις φράουλες και τις κάνω πουρέ.
- Ρίχνω τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και συνεχίζω το χτύπημα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και αφήνω στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν τα αρώματα.
- Μετά ανακατεύω με ένα κουτάλι και τη σαντιγύ.
- Βάζω σε παγωτομηχανή να παγώσει και τη διατηρώ στην κατάψυξη.
- Τη σερβίρω με σάλτσα φράουλας που φτιάχνω αραιώνοντας με λίγο νερό μαρμελάδα.(εύκολη λύση)
- Καλή επιτυχία!
Μπορεί να γίνει και χωρίς παγωτομηχανή, με το γνωστό τρόπο του ανακατέματος ανά 1 με 2 ώρες 2-3 φορές. Το βάζω σε μια μπασίνα και στην κατάψυξη.
Συνταγή εδώ για φράουλα παγωτό
Διαβάστε το άρθρο για το παγωτό
Θυμάμαι όταν το είχα πρωτοδεί να το φτιάχνει η Αργυρώ στην τιβι, μαζί με το [B]φραουλοποτό ή εύκολο λικέρ φράουλας[/B] (το έχω ήδη δημοσιεύσει) πριν 3 χρόνια, είχα εντυπωσιαστεί για την ευκολία και την απλότητα των υλικών του.
Από τότε συνέχεια αυτά τα 2 τα φτιάχνω και δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο παγωτό ή ποτό του εμπορίου.