Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό μάνγκο στιγμής

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πανεύκολο και γρήγορο φρουτένιο παγωτό μάνγκο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 μάνγκο κομμένο σε κύβους περίπου 300 γρ
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος φυτική κρύα
Οδηγίες

 

  • Κόβουμε το μάνγκο με τον τρόπο που δείχνουν οι φωτό σε κυβάκια και  τα βάζουμε απλωτά σε σακούλα ψυγείου και στην κατάψυξη για 24 ώρες να καταψυχθούν.
  • Βάζουμε για λίγη ώρα το μπολ του μπλέντερ στο ψυγείο να είναι παγωμένο.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ την κρέμα, τη ζάχαρη και τα φρούτα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα είναι παγωμένο και έχει πήξει.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως, αλλά μπορούμε αν θέλουμε, να το παγώσουμε περισσότερο στην παγωτομηχανή ή να το βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη και να το χτυπήσουμε 1-2 φορές για να το αφρατέψουμε. Διατηρείται στην κατάψυξη.
  • Αν θέλετε να έχετε να έχετε πάντα φρέσκο παγωτό, καλύτερα να φτιάχνετε μικρές ποσότητες και να το καταναλώνετε αμέσως! Είναι τόσο εύκολο!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το μάνγκο να είναι ζουμερό και γευστικό, για να απολαύσουμε το άρωμά του.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα αρωματικά φρέσκα φρούτα, πχ. Φράουλες , βατόμουρα, ροδάκινα κ.α. Να έχουμε μόνιμα απόθεμα στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε το στιγμιαίο μας παγωτό γρήγορα και όποτε το χρειαστούμε.
  • Χρησιμοποιούμε το  εξωτερικό φλούδι του μάνγκο, σαν κούπα για να βάλουμε το παγωτό μας.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη μισή ποσότητα σε γιούρτι και την υπόλοιπη κρέμα ή ακόμα να αντικαταστήσουμε την κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικό! Με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω!!
Μεταφορά στην κορυφή