Παγωτό σάντουιτς
- 2 πακέτα πτι-μπερ.
- 1 συσκευασία μόρφατ η ερμόλ σε μεταλλικό κουτί (φυτική σαντιγί)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ.
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
- 2 βανίλιες.
- Λίγη κουβερτούρα τριμμένη ,η σταγόνες σοκολάτας.
- Χτυπάμε πολύ καλά τη μόρφατ με τις βανίλιες ναφρατέψει. Προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
- Σενα πυρέξ στρώνουμε σε μια σειρά τα μπισκότα με την καλή όψη προς τα κάτω, και φροντίζουμε να χωρέσουν ακριβώς. Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ισόπαχα. Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα με την καλή τους όψη προς τα επάνω, αλλά ακριβώς στην ίδια διάταξη όπως και στη βάση, έτσι ώστε, όταν κοπούν τα κομμάτια στις διαστάσεις του μπισκότου, να βγαίνει ολόκληρο μπισκότο επάνω και κάτω.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Έχω μια ερώτηση
Εδώ δεν έχουμε ερμολ η μορφατ.μπορω να βάλω κανονική κρέμα γάλακτος;