Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

288-mageirikesdiadromes.jpg
Η Βασιλόπιτά μου



Πανεύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόMelaki, Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!!!

Συστατικά
  • 15 αυγά μικρά ή 12-13 μεγάλα
  • 17 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ. καρύδι
  • 5 βανίλιες
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 15 κουταλιές ζάχαρη  

Σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 15-20 γαρίφαλα
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι και 1 λεμονόκουπα
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3.  Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. (Μες στο χυμό του λεμονιού διαλύουμε τη σόδα).
  4. Ψήνουμε στους 200οC για 25-30 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοιες συνταγές θα βρείτε στην κατηγορία: Γλυκά με σιρόπι

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011
Την πολύ αφράτη αυτή καρυδόπιτα σε τι μέγεθος ταψί θα τη βάλουμε;
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
διαχρονικη η αξια της.......ποιος λεει οχι σε μια νοστιμη καρυδοπιτα...!
Σχόλιο από Melaki , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
Αυτή την δόση την βάζω στο πιο μεγάλο ταψί στρογγυλό που έχω (δλδ περιπου 35-40 εκ).Βγαίνουν γύρω στα 40-50 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα κόβουμε.Φουσκώνει ομοιόμορφα και εκτός από αυτό είναι σαν γλυκό υγιεινό γιατί δεν έχει βούτυρα, παρά μόνο αυγά που αντιστοιχεί ελάχιστη ποσότητα στο κάθε κομμάτι (αφού βγαίνουν τόσα).. είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορο σαν γλυκό!
Μεταφορά στην κορυφή