Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πανεύκολη τουρτίτσα

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή

Τόσο νόστιμη όσο και εύκολη....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Πανεύκολη τουρτίτσα
  • 6 αυγά
  • 1 1\2 φλ αλεύρι
  • 1 1\2 φλ καρύδια τριμμένα
  • 1 μπέικιν
  • 3 κσ κακάο
  • 5 κσ ζάχαρη
  • βανίλιες

Κρέμα:

  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο
  • λίγο κονιάκ
  • 1 μόρφατ
  • κακάο για γαρνίρισμα

 

  • Σιρόπι: 1 ποτήρι νερό 10 κσ ζάχαρη ,ξύσμα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά. Κάνουμε τ'ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους τους χτυπάμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τις βανίλιες και προσθέτουμε στους κρόκους ,αφού αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα καρύδια και τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 ή 24 εκ,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε 2 βάσεις.
  4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο και το κονιάκ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε τη μία βάση κέικ σε πιατέλα και ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε τα 3\4 της κρέμας και σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση. Ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει η κρέμα.
  7. Χτυπάμε το μόρφατ κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφού έχει κρυώσει λίγο το γλυκό, απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από τη λευκή και καλύπτουμε όλη την τούρτα και στα πλαϊνά της.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σιρόπι είναι προτιμότερο να είναι χλιαρό προς το κρύο.
  • Αν σας είναι εύκολο, βράστε μία κομπόστα βύσσινο μαζί με το ζουμί,3-4 κ.σ. ζάχαρη και 1 κγ κορνφλάουρ. Αφού πήξει, αφήστε να κρυώσει και στρώστε τη πάνω από κάθε βάση πριν απλώσετε την λευκή κρέμα. Θα γίνει κάτι ανάλογο με Μπλακ Φόρεστ.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή