Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πανεύκολη τουρτίτσα

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή

Τόσο νόστιμη όσο και εύκολη....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Πανεύκολη τουρτίτσα
  • 6 αυγά
  • 1 1\2 φλ αλεύρι
  • 1 1\2 φλ καρύδια τριμμένα
  • 1 μπέικιν
  • 3 κσ κακάο
  • 5 κσ ζάχαρη
  • βανίλιες

Κρέμα:

  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο
  • λίγο κονιάκ
  • 1 μόρφατ
  • κακάο για γαρνίρισμα

 

  • Σιρόπι: 1 ποτήρι νερό 10 κσ ζάχαρη ,ξύσμα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά. Κάνουμε τ'ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους τους χτυπάμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τις βανίλιες και προσθέτουμε στους κρόκους ,αφού αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα καρύδια και τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 ή 24 εκ,ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε 2 βάσεις.
  4. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο και το κονιάκ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε τη μία βάση κέικ σε πιατέλα και ραντίζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε τα 3\4 της κρέμας και σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση. Ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να κρυώσει η κρέμα.
  7. Χτυπάμε το μόρφατ κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφού έχει κρυώσει λίγο το γλυκό, απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από τη λευκή και καλύπτουμε όλη την τούρτα και στα πλαϊνά της.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σιρόπι είναι προτιμότερο να είναι χλιαρό προς το κρύο.
  • Αν σας είναι εύκολο, βράστε μία κομπόστα βύσσινο μαζί με το ζουμί,3-4 κ.σ. ζάχαρη και 1 κγ κορνφλάουρ. Αφού πήξει, αφήστε να κρυώσει και στρώστε τη πάνω από κάθε βάση πριν απλώσετε την λευκή κρέμα. Θα γίνει κάτι ανάλογο με Μπλακ Φόρεστ.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή