Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Parfait με λικέρ αυγού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο γλυκό κρέμα μυρωδάτο με λικέρ αυγού!

Συστατικά
  • 100 γρ σοκολατα κουβερτουρα. Εγω είχα έτοιμη πολυ λεπτή σοκολατα και εβαλα αυτή μεσα
  • 3 κροκους απο φρέσκα αυγα
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 200 ml κρεμα γαλακτος
  • 50 ml λικερ αυγο Eierlikör
  • Μεμβράνη για την φορμα
  • Λιγο Λικερ αυγου και σιρόπι σοκολατας για γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε την κουβερτουρα, την απλώνουμε επανω σε λαδοκολα, αφηνουμε να κρυωσει και σπάμε σε μεγαλα κομματια.
  2. Χτυπαμε την Κρεμα γαλακτος με 3 κ σ αχνη σε σαντιγί. Βαζουμε σε μπεν μαρι τους κροκους, την ζαχαρη και το λικερ. Χτυπαμε με μιξερ καπου στα 10 λεπτα σε μια κρεμώδη κρεμα. Μετα την παιρνουμε απο το καυτό μπεν μαρι και βαζουμε το σκευος σε μια λεκάνη με κρυο νερο και συνεχίζουμε να την χτυπαμε σε κρυο, μεχρι να κρυωσει η κρεμα. Προσθετουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλα να ενωθούν Καλα.
  3. Ντύνουμε μια φορμα (Μάκρος 18 πόντους) με την μεμβράνη, ριχνουμε το 1/3 της κρεμας, βαζουμε επανω κομματια απο την κουβερτουρα. Ξανά κρεμα κομματια κουβερτούρας και τελειωνουμε με την κρεμα.
  4. Βαζουμε τη φορμα στην κατάψυξη για 4 ώρες να παγώσει η καλυτερα ολονυχτίς.
  5. Κοβουμε σε 4 μερίδες. Σερβιρουμε με λικερ αυγου και σιρόπι σοκολατας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχει Φόβος για τους κροκους αφου τους βαζουμε μεσα σε καυτό μπεν μαρι

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή