Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1591-kalitsounia.jpg
Κρητικά καλτσούνια



Πασχαλινή Πίτα με σπανάκι και αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 20 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Εντυπωσιακή πίτα για μπουφέ, σε ιταλική συνταγή!

Συστατικά

Για μια φόρμα 26 ξάρα:

Για την γέμιση:

  • 500 γρ σπανακι
  • 10/15 κ.σ λαδι
  • αλατι,
  • 1 μπαγιάτικο ψωμάκι
  • 100 γρ. τριμμενο τυρι (σκληρό τυρί)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα (η τυρί κρέμα philadelfia)
  • 8 φρεσκα αυγα
  • μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • 3/4 κ.σ. βουτυρο
  • Πιπερι

Για την ζυμη:

  • 500 γρ αλευρι
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 1/2 κ.γλ. αλατι
  • με περιπου 250 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι, λαδι, νερο , αλατι και ανακατεύουμε καλα, ολα τα υλικα για την ζυμη και ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας αλευρι και το ζυμώνουμε για 10 λεπτα. Το χωρίζουμε σε 12 κομματια, σε μπαλακια.
  2. Σε μια πετσετα κουζίνας ,ριχνουμε λιγο αλευρι ,και τα τοποθετουμε επανω στην πετσέτα και τα σκεπαζουμε με μια βρεμενη, καλα σφιγμενη πετσετα, τα σκεπαζουμε καλα για 60 λεπτα.
  3. Εχουμε βρασει και στραγγισει το σπανακι απο τα υγρα του.Το κοβουμε σε κομματακια,οχι πολυ μικρα, το αλατιζουμε, βαζουμε το βρεμενο και σφιγμενο ψωμακι και βαζουμε 3 κουταλιες τριμμενο τυρι (απο τα 100 γρ, ) 2 αυγα, αλατι, μοσχοκαρυδο, ολα αυτα τα ανακατεβουμε καλα.
  4. Τωρα θα ανοίξουμε τα φύλλα! Βουτυρωνουμε την φορμα μας!
  5. Ανοίγουμε τα πρωτα 6 σε λεπτο φύλλο και βαζουμε το πρωτο φύλλο στην φορμα μας, το σηκώνουμε στα πλαγια 1 εκατοστό επανω (Φορμα με αποσπώμενες άκρες) ανοίγουμε και τα αλλα 5 και τα τοποθετουμε πανω στα υπόλοιπ,α βαζοντας παντα λαδι και παντα με ενα εκατοστό σηκωμα στα πλαγια (ή κανετε στεφανι γυρω γυρω για να κλείσει ο κυκλος!)
  6. Β αζετε το σπανακι μεσα στη φορμα. Με ενα κουταλι κανετε μικρα λακουβάκια και βαζετε ενα κ.γλ. βουτυρο και σπάτε το αυγο προσεκτικα να μην σπασει ο κρόκος και το βαζετε στο κάθε λακουβακι. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγα και ριχνουμε επανω το τριμμενο τυρι! (το υπολοιπο απο τα 100 γρ)
  7. Ανοίγουμε και τα υπολοιπα φύλλα και τα βαζουμε απο πανω με λαδι στο καθ ενα και σπρώχνουμε τις ακρες μεσα στην φορμα να κλείσει καλα, γυρω γυρω!
  8. Το βουτυρώνουμε από πανω, και με ενα ξυλακι του κανουμε τρύπες για να φεύγει ο ατμός κατα τη διάρκεια του ψησίματος (με προσοχη να μην τρυπησουμε τα αυγα)
  9. Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και μετα χαμηλωνουμε στο 160 στον αερα και ψηνουμε για 80 λεπτα.
  10. Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει. Μετα το σκεπαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

30 λεπτα πριν το σερβιρουμε, το βαζουμε παλι στον φουρνο για 20 λεπτα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή