Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

售卖澳洲文凭|买莫纳什大学Monash毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:22
售卖澳洲文凭|买墨尔本大学Melbourne毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:21
代办教育部认证学历埃塞克斯大学Essex毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:20
代办教育部认证学历纽曼大学Newman毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历泰晤士河谷大学TVU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历班戈大学Bangor毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:18
代办教育部认证学历西英格兰大学UWE毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:17
代办教育部认证学历斯特林大学Stirling毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:15
代办教育部认证学历斯旺西大学Swansea毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:14
代办教育部认证学历伦敦大学皇家霍洛威学院RHUL毕业证材料Q@微744043126专业制作英...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历拉夫堡大学LU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历圣安德鲁斯大学St Andrews毕业证材料Q@微744043126专业制...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:12
代办教育部认证学历考文垂大学Coventry毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:10
代办教育部认证学历桑德兰大学UoS毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:09
代办教育部认证学历伦敦艺术大学UAL毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:08
代办教育部认证学历萨里大学Surrey毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:07
代办教育部认证学历邓迪大学UoD毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:05
代办教育部认证学历贝尔法斯特女王大学QUB毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:05
代办教育部认证学历雷丁大学UoR毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:04
代办教育部认证学历萨塞克斯大学Sussex毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:04
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2060-manitaropita11.jpg
Μανιταρόπιτα



Πασχαλινή Πίτα με σπανάκι και αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 20 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Εντυπωσιακή πίτα για μπουφέ, σε ιταλική συνταγή!

Συστατικά

Για μια φόρμα 26 ξάρα:

Για την γέμιση:

  • 500 γρ σπανακι
  • 10/15 κ.σ λαδι
  • αλατι,
  • 1 μπαγιάτικο ψωμάκι
  • 100 γρ. τριμμενο τυρι (σκληρό τυρί)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα (η τυρί κρέμα philadelfia)
  • 8 φρεσκα αυγα
  • μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • 3/4 κ.σ. βουτυρο
  • Πιπερι

Για την ζυμη:

  • 500 γρ αλευρι
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 1/2 κ.γλ. αλατι
  • με περιπου 250 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι, λαδι, νερο , αλατι και ανακατεύουμε καλα, ολα τα υλικα για την ζυμη και ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας αλευρι και το ζυμώνουμε για 10 λεπτα. Το χωρίζουμε σε 12 κομματια, σε μπαλακια.
  2. Σε μια πετσετα κουζίνας ,ριχνουμε λιγο αλευρι ,και τα τοποθετουμε επανω στην πετσέτα και τα σκεπαζουμε με μια βρεμενη, καλα σφιγμενη πετσετα, τα σκεπαζουμε καλα για 60 λεπτα.
  3. Εχουμε βρασει και στραγγισει το σπανακι απο τα υγρα του.Το κοβουμε σε κομματακια,οχι πολυ μικρα, το αλατιζουμε, βαζουμε το βρεμενο και σφιγμενο ψωμακι και βαζουμε 3 κουταλιες τριμμενο τυρι (απο τα 100 γρ, ) 2 αυγα, αλατι, μοσχοκαρυδο, ολα αυτα τα ανακατεβουμε καλα.
  4. Τωρα θα ανοίξουμε τα φύλλα! Βουτυρωνουμε την φορμα μας!
  5. Ανοίγουμε τα πρωτα 6 σε λεπτο φύλλο και βαζουμε το πρωτο φύλλο στην φορμα μας, το σηκώνουμε στα πλαγια 1 εκατοστό επανω (Φορμα με αποσπώμενες άκρες) ανοίγουμε και τα αλλα 5 και τα τοποθετουμε πανω στα υπόλοιπ,α βαζοντας παντα λαδι και παντα με ενα εκατοστό σηκωμα στα πλαγια (ή κανετε στεφανι γυρω γυρω για να κλείσει ο κυκλος!)
  6. Β αζετε το σπανακι μεσα στη φορμα. Με ενα κουταλι κανετε μικρα λακουβάκια και βαζετε ενα κ.γλ. βουτυρο και σπάτε το αυγο προσεκτικα να μην σπασει ο κρόκος και το βαζετε στο κάθε λακουβακι. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγα και ριχνουμε επανω το τριμμενο τυρι! (το υπολοιπο απο τα 100 γρ)
  7. Ανοίγουμε και τα υπολοιπα φύλλα και τα βαζουμε απο πανω με λαδι στο καθ ενα και σπρώχνουμε τις ακρες μεσα στην φορμα να κλείσει καλα, γυρω γυρω!
  8. Το βουτυρώνουμε από πανω, και με ενα ξυλακι του κανουμε τρύπες για να φεύγει ο ατμός κατα τη διάρκεια του ψησίματος (με προσοχη να μην τρυπησουμε τα αυγα)
  9. Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και μετα χαμηλωνουμε στο 160 στον αερα και ψηνουμε για 80 λεπτα.
  10. Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει. Μετα το σκεπαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

30 λεπτα πριν το σερβιρουμε, το βαζουμε παλι στον φουρνο για 20 λεπτα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή