Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Πατάτες baby στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Οι μικρές αυτές πατατούλες είναι τόσο νόστιμες όσο και εμφανίσιμες , κυρίως αν έχουμε τραπέζι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά πατατούλες λεπτόφλουδες
  • 2 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ή 1 κ. γλ. Σπόρους μουστάρδας
  • 3 σκελίδες σκόρδο φέτες
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 1.5 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • Μισή κούπα λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε τις πατατούλες σε λεκάνη με μπόλικο νερό και τις αφήνουμε λίγη ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχεια τις τρίβουμε με το σκληρό μέρος του σφουγγαριού των πιάτων , ώστε να φύγουν τελείως τα χώματα και τις ξεβγάζουμε καλά.
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε πυρέξ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα. Οι πατάτες μας πρέπει να έχουν πιει το νερό τους και να έχουν ροδίσει. Ανάμεσα τις γυρίζουμε.
  4. Σερβίρουμε τις πατατούλες μας με  ροσμπίφ φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στη θέση του μείγματος των μπαχαρικών για πατάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
1 κ.γλ. κάρι, 1 κ.γλ.πάπρικα, 1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο, 1 κ.γλ. θυμάρι

Σερβίρω αυτές τις πατατούλες με ροσμπίφ στο φούρνο

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικότατες!!!
Μεταφορά στην κορυφή