Πατάτες λεμονάτες με κρασί
- 1 κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
- 1 κρεμμύδι,σε ροδέλες
- 1 πιπεριά σε λωρίδες
- 1 φλ λευκό κρασί
- 1\2 φλ ελαιόλαδο
- 3 κσ μουστάρδα
- χυμό 2 λεμονιών
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι. πάπρικα
- 2 κούπες ζωμό κότας ή βοδινού νερό (προαιρετικά)
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε σ'ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζονται οι πατάτες μας. Αν έχουμε, προσθέτουμε ζωμό και όχι νερό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Μισή ώρα μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Προσέχουμε λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος να μη μας στεγνώσει το φαγητό από υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.