Πατσάς μοσχαρίσιος

Ο πατσάς είναι μια χειμωνιάτικη θερμαντική σούπα και εάν έχει και πόδι μέσα είναι πολύ καλός για το στομάχι, Οι παλιοί έλεγαν ότι αυτός που σπάει πόδι ή χέρι πρέπει να τρώει πατσά για να δέσει γρήγορα κι αυτό λόγω της ζελατίνης που έχουν τα ποδαράκια.
- Μάγουλα και ποδαράκι μοσχαρίσια
- Νερό τόσο όσο ναναι 6 εκατοστά πάνω από το κρέας , όταν γεμίσουμε τη χύτρα μας
- Αλάτι και μπούκοβο
- Σκόρδο
- ξύδι
- Βαζουμε στην χυτρα μας τα μαγουλα με το νερακι και βραζουμε για 20 λεπτα, με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε τα κρεατακια απ τα μαγουλα και βαζουμε το ποδι , αφου πρωτα το εχουμε ζεματισει και πεταξει το νερο και βραζουμε για 60 λεπτα . Το ποδι θελει καλο βρασιμο γιατι εχει χονδρους που πρεπει να βρασουν καλα.
- Βγαζουμε σ ενα ταψι το ποδι το καθαριζουμε και το ψιλοκοβουμε, το ιδιο κανουμε και με τα μαγουλα,
- Στραγγιζουμε το ζουμι (μην τυχον και εχει κοκκαλακια μεσα) και ριχνουμε μεσα τα κρεατα, βαζουμε οσο αλατακι θελουμε και τα δινουμε μια βραση ολα μαζι.
- Σ ενα μπολ κανουμε το σκορδοστουμπι μας (περναμε απ την πρεσα του σκορδου οσο σκορδο θελουμε και προσθετουμε αρκετο ξυδι και αλατακι) και μ αυτο περιχυνουμε τον πατσα μας, αφου τον σερβιρουμε στο πιατο και οχι μεσα στην χυτρα, γιατι θα βαραίνει η γευση του. Σερβιρουμε με σκορδοστουμπι και μπουκοβο
Βουτυρο η λαδι δε βαζουμε,ο,τι βγαλει το κρεας μας γιατι τα μαγουλα εχουν το παχακι τους και τα γλυκαδια τους.