Παξιμαδάκια Kρητικά με σουσάμι
- 1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ.
- 1/2 κούπα ρακί η ούζο.
- 1/2 κούπα ζάχαρη.
- 3 &1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μην χρειαστεί όλο)
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ.
- 1 κουταλάκι σόδα.
- 1 κουταλιά κανέλα.
- 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο.
- 1 κούπα σουσάμι.
- Ελάχιστο αλάτι.
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και το ρακί, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε στο αλεύρι όλα τα μυρωδικά το μπέκιν και την σόδα, ανακατεύουμε και το σουσάμι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε την ζύμη σε δυο ρολά πάχους 3 εκ.και τα βάζουμε σε ταψί αλάδωτο. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα ρολά σε φέτες χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω και χωρίσουν οι φέτες.
- Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και χωρίζουμε τις φέτες με μαχαίρι. Τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν.
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.