Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2758-galatopita.jpg
Γαλατόπιτα



Πηλιορίτικος Μπακλαβάς της Μαμάς μου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακός και υπέροχος !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά

Για το άλειμμα του φύλλου

  • 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με
  • 1 κούπα τσαγιού  ελαιόλαδο

Γέμιση

  • 1 κιλό καρύδια
  • 10 κ,σ. παξιμάδι τριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 μύτη από μαχαίρι, κανέλλα
  • 1 μύτη από μαχαίρι, γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 5 κ,σ. ζάχαρη

Σιρόπι

  • 8 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 6 ποτήρια νερού, νερό
  • 3 βανίλιες
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • φλούδα λεμονιού
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • χυμό λεμονιού
Οδηγίες

  1. Βράζουμε με 2 ποτήρια νερό, 5 γαρύφαλλα 1 ξυλάκι κανέλλα την φλούδα λεμονιού και την φλούδα πορτοκαλιού, καλά κάπου  μισή ώρα να βγάλουν όλα τα αρώματά τους
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τα καρύδια σε ένα ταψί
  3. Τα βάζουμε στον φούρνο  να ψηθούν λίγο προσέχοντας να μην μας καούν και μετά τα τρίβουμε με τα χέρια να βγει όση φλούδα περισσότερη γίνεται
  4. Μετά τα χοντροκόβουμε, προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά της γέμισης
  5. με το λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο, αλείφουμε ένα ταψί στους 35-40 πόντους
  6. Από το φύλλο μπακλαβά  κρατάμε 5 φύλλα, τα βάζουμε στην άκρη και τα σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα, (αυτά τα χρειαζόμαστε για το τέλος)
  7. Τώρα βάζουμε 1 φύλλο μπακλαβά και το λαδοβουτυρώνουμε, βάζουμε το δεύτερο  και πάλι λαδοβουτυρώνουμε (αυτό το κάνουμε με 5 φύλλα μπακλαβά)
  8. Μετά αρχίζουμε και πασπαλίζουμε από την γέμιση και προσέχουμε να πάει παντού
  9. Βάζουμε ένα φύλλο και λαδοβουτυρώνουμε, πάλι γέμιση  και πάλι το φύλλο, έως να μας τελειώσουν τα φύλλα
  10. Τώρα βάζουμε  ένα φύλλο από αυτά που έχουμε βάλει στην άκρη και λαδοβουτυρώνουμε, μετά πάλι ένα φύλλο και πάλι λαδοβουτυρώνουμε έως να τα βάλουμε όλα
  11. Λαδοβουτυρώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου
  12. Κόβουμε τον μπακλαβά μας σε ίδια κομμάτια και μετά σε μπακλαβαδωτά
  13. Σε κάθε κομματάκι βάζουμε και ένα γαρύφαλλο για να το κρατά σταθερό, το ραντίζουμε με νερό και  ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
  14. Τον κουνάμε για να ακούσουμε τον πάτο του να μας μιλάει (κάνει  χρατζ-χρατζ)
  15. Τότε είναι ψημένος και ο πάτος του
  16. Τώρα στραγγίζουμε τα μυρωδικά που βράσαμε και συμπληρώνουμε το νερό με την αναλογία που χρειαζόμαστε για το σιρόπι
  17. Ρίχνουμε το μέλι και την ζάχαρη μέσα και βράζουμε 10 λεπτά να γίνει ένα σιρόπι καλό
  18. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού τόσο που να μας αρέσει, να μην είναι όμως πολύ ξινό
  19. Το παίρνουμε από την φωτιά ρίχνουμε και τις βανίλιες και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
  20. Όταν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως με όλο το σιρόπι με μια κουτάλα της σούπας
  21. Δεν τον σκεπάζουμε για να μείνει ωραίος και τραγανός
  22. Τον αφήνουμε σχεδόν όλη την ημέρα ή όλη την νύχτα στο σιρόπι του και μετά τον βάζουμε σε μια πιατέλα  να είναι έτοιμος για κέρασμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη τεχνική!!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο για μία ακόμα φορά Μπιάνκα! Πολύ καλή η συνταγούλα του μπακλαβά. Θα τη φτιάξω μέσα στο Σαβ/κο. Όλα τα σκουφάκια και πολλά πολλά ακόμα δικά σου.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΥΠΕΡΟΧΟΣ!! Bianka σε ευχαριστούμε για αυτή την ωραία παραδοσιακή συνταγή! Τον φτιάχνετε το μπακλαβά και με χειροποίητο φύλλο;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009
Ευχαριστω Μαργκο μου,
ναι η Αδελφη μου και η ξαδερφη μου τον φτιαχνουν με χειροποίητο φυλλο γινεται πιο καλλος αλλα καμια φορα βαζουν και μισο μισο
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010
Αριστη συνταγή,αξίζει πολλά! πρέπει να μπεί στα αγαπημένα μου !κάποια ώρα θα την επιχειρήσω!
Σχόλιο από annakats , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Στο Πήλιο το προσφέρουν στους αρραβώνες και τους γάμους. Απο τους πιο μερακλήδικους μπακλαβάδες. Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
ευχαριστησω annakats μου
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
και ολα τα αλλα κοριτσια
σας ευχαριστω πολυ και να τον φτιαξετε ειναι πολυ καλος
Μεταφορά στην κορυφή