Πιπεριές Φλωρίνης έκπληξη
- 15 πιπεριές Φλωρίνης μετρίου μεγέθους και ψωμωμένες.
- 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλου.
- 4 μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα .
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Πάπρικα.
- 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο.
- 200ml κρέμα γάλακτος.
- 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες.
- 3/4 κούπας ρεγκάτο τριμμένο.
- Πιπέρι ,Αλάτι.
- 5 κουταλιές λάδι.
Για την πικάντικη σάλτσα.
- 1 κουταλιά φυτίνη με ελαιόλαδο.
- 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι.
- 2 κούπες ζωμό κότας η 1σπιτικό κύβο διαλυμένο σε καυτό νερό.
- Ελάχιστο κόκκινο καυτερό πιπέρι.
- 2 κουταλιές κέτσαπ η χυμό ντομάτας.
- Αλάτι.
- Κάνουμε την πικάντικη σάλτσα. Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ,ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας , μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ, η τον χυμό ντομάτας.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Η σάλτσα μας πρέπει να είναι αραιή και βελουτέ αλλά να στέκεται.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια και τα σπόρια και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε 5 κουταλιές λάδι, και προσθέτουμε το κρεμμύδι , και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα πιπέρια, το αλάτι και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα σε σιγανή πάντα φωτιά . Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά περίπου και να μελώσει. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
- Ανακατεύουμε το μείγμα και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές , και βάζουμε τα καπάκια.Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αέρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
- Τις σερβίρουμε ολόκληρες η κομμένες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα.




