Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Πιπεριές γεμιστές με θαλασσινά και μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα πιάτο με άρωμα χρώμα και γεύση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης .
  • 6 κουταλιές ρύζι για γεμιστά.
  • 8 καλαμαράκια μικρά.
  • 8 γαρίδες.
  • 1/3 κούπας λάδι.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  • 2 ντομάτες ώριμες η μισό κουτί κονκασέ.
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό.
  • 2 σκελίδες σκόρδο.
  • Άνηθο, Μαϊντανό.
  • Πιπέρι, Αλάτι.
  • 1 κύβο κοτόπουλου κνορ σπιτικό.
  • 3/4 κούπας λάδι.
  • 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα καπάκια τους. Αφαιρούμε την ψίχα με τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε σειρές.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες .Βράζουμε σε δυο κούπες νερό τα κεφάλια και τα κελύφη . Καθαρίζουμε τα καλαμάρια τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις καθαρισμένες γαρίδες.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι κρεμμύδια, σκόρδο, καλαμαράκια και γαρίδες . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα σε καρεδάκια , το πιπέρι ,και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό . Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο , τον ζωμό που έβρασαν τα κεφάλια ,και τον κύβο. Βράζουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν χρειαστεί.
  4. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθετούμε τα καπάκια τους. Αν μας περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε στο ταψί και την καλύπτουμε με φέτες ντομάτας για να μη ξεραθεί στο ψήσιμο. Προσθέτουμε 3/4 κούπας λάδι , τριμμένη ντομάτα , φρεσκοκομμένο πιπέρι, και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 με αντιστάσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί και λίγες πατάτες. Επίσης μπορούμε με το ίδιο μείγμα να γεμίσουμε και ντομάτες η διάφορες χρωματιστές πιπεριές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή