Πίτα Ανθοδέσμη
- 250γρ χλιαρό γάλα
- 25γρ Μαγια φρέσκια
- 1 αυγο ,
- 3 κ. γλ. ζάχαρη ,
- λίγο αλάτι
- 50 γρ μαργαρίνη ,
- 500 γρ αλεύρι
Γέμιση
- Ηλιέλαιο
- Ζάχαρη
- Κανέλα
Μαρμελάδα βερίκοκο για άλειμμα της πίτας στο τέλος
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, κάνουμε ζύμη και βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου 1 ώρα .
- Μετα χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα.
- Ανοίγουμε φύλλο βάζουμε ηλιέλαιο, ζάχαρη, κανέλα και το τυλίγουμε σε ρόλο.
- Κόβουμε το ρόλο στα 6 όπως σας έδειξα στις φωτό.
- Βάζουμε σε ταψί στη μεση τα ακριανά κομμάτια και τα υπόλοιπα γύρο γύρο σαν πέταλα λουλουδιών.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μόλις θα ροδίσει βγάζουμε από το φούρνο και παίρνουμε 3 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο + 3 κ. σ. νερό και με το πινέλο περνάμε από πάνω να γυαλίσει.