Πιτούλες για σουβλάκια

Λατρεμένες μικρών και μεγάλων οι πιτούλες, εύκολες, γρήγορες και πρόθυμες να φιλοξενήσουν όποια γέμιση θέλουμε !
-
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μαγιά
-
250 γραμμάρια γάλα
-
65 γραμμάρια βούτυρο
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο (όχι να κάψει) και διαλύουμε τη μαγιά.
-
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
-
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτές πιτούλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
-
Τις τρυπάμε κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος μ’ ένα πηρούνι για να μη φουσκώσουν.
-
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τις πιτούλες στο φούρνο αντί να τις τηγανίσουμε.
-
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και αλείφουμε με ελάχιστο λάδι.
-
Ψήνουμε τις πιτούλες στον αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
Επίσης μπορούμε να κάνουμε και γλυκές πιτούλες βάζοντας μισή κούπα ζάχαρη αντί για μία κουταλιά και να τις γεμίσουμε με μερέντα, μαρμελάδα ή καραμελωμένα μήλα.