Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3421-tyropitaspanaki.jpg
Τυρόπιτα με Σπανάκι



Πίτσα στη φόρμα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 24 Οκτώβριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ γευστική και εμφανίσιμη πίτσα! Σας συνιστώ να κάνετε διπλάσια δόση ζύμης και υλικών, θα εξαφανιστεί αμέσως!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για το ζυμαράκι θα χρειαστούμε:

  • 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1 κ. γλ. αλάτι ,
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη,
  • 1/3 φλ. γάλα ,
  • 6 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ .
  • 1 / 4 φλ. νερό,
  • 1 αυγό (εγώ δεν το έβαλα).

Γέμιση πίτσας:

  • 1 φλ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια ή πεπερόνι ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει,
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί του τοστ ,
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη,
  • σάλτσα για πίτσα ή για μακαρόνια,
  • 2 κ.σ. λάδι.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ρίχνουμε 2 φλ. αλεύρι,την μαγιά,αλάτι και ζάχαρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις 6 κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα-βούτυρο στο αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αυγό {αν το βάλουμε} προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μαλακό ζυμαράκι. Λαδώνουμε τη ζύμη και την σκεπάζουμε στο μπολ για μια ώρα να φουσκώσει.
  3. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας,την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο ,κόβουμε 6 λωρίδες μέτριες και κάθε λωρίδα σε 6 τετράγωνα κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ αραιά, ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και ρίγανη, αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε άλλο,μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το κομμένο ζαμπόν,τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα , προσθέτουμε και τα κομματάκια ζύμης ,ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα τα υλικά μας και τα ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ή στρογγυλό ταψάκι πυρέξ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά η πίτσα μας. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο την πίτσα μας αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα και σερβίρουμε ζεστή με σάλτσα πίτσας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλουμε ή δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε το σπιτικό ζυμαράκι μπορούμε να πάρουμε σφολιάτα για πίτσα ή Pillsbury για πίτσα. Αυγό στο ζυμαράκι πίτσας δεν βάζω εγώ εσείς αν θέλετε το προσθέτε. Αλλαντικά βάζετε ότι σας αρέσει λουκάνικο κ.άλ. επίσης μπορείτε να προσθέσετε κόκκινη ή πράσινη πιπεριά.

πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή