Πιτσούνια με κρεμμύδια
- 5 πιτσούνια καθαρισμένα.
- 2-3 κουταλιές σούπας φυτίνη,
- 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες.
- 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο καρέ μικρά.
- Αλάτι ,πιπέρι
ρύζι για πιλάφι
- 1 κούπα μεγάλη.
- 1 κρεμμύδι στο μούλτι.
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
- Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα καθαρισμένα και καψαλισμένα πιτσούνια.
- Βάζουμε τις 2 κουταλιές φυτίνη σε πλατιά κατσαρόλα και τα ροδίζουμε. Τα βγάζουμε ,και βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα μαραίνουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια ροδίζουμε και το μπέικον στην ίδια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα πιτσούνια και τα κρεμμύδια και τα σβήνουμε με 1-2 φλιτζάνια άσπρο κρασί. Προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγάκι μας περίπου μια ώρα για να ψηθούν καλά τα πουλιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι με 1 κουταλιά φυτίνη και το ροδίζουμε ,προσθέτουμε το ρύζι που το γυρίζουμε και εκείνο κάμποσες φορές και μετά βάζουμε 3 κούπες ζεστό νερό αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
- Σερβίρουμε στο πιάτο το ρύζι τα πουλιά και το κρεμμύδι γαρνιτούρα.
Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ, αλλά έκανα κάποιες αλλαγές.