Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πλακιώτικη Πίτα

recipe image
Προστέθηκε απόerotas, Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουτί σφολιάτα για πίτες
  • 375 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 125 γρ. πράσο κομμένα σε φέτες
  • 125 γρ. πιπεριές κομμένα σε φέτες
  • 125 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 125 γρ. τυριά διάφορα τριμμένα (κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
  • αλάτι , πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 4 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 ασπράδι αυγού για άλειμμα
Οδηγίες
  1. Ρίχνετε μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια, το πράσο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο και τα μαραίνετε ελαφρά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας.
  2. Βγάλτε τα από τη φωτιά.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ταμπάσκο.
  4. Βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας τρυπώντας το με ένα πιρούνι.
  5. Ρίξτε το μίγμα των λαχανικών και από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με τα τυριά.
  6. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  7. Αλείψτε με το ασπράδι και χαράξτε την πίτα.
  8. Ψήξτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οc για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη συνταγούλα και με ωραία υλικά! Πες μου όμως,αν βάλουμε λιγότερα αυγά πειράζει;
Σχόλιο από erotas , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010
Δεν την ονόμασα εγώ έτσι , την βρήκα από ένα πολύ παλιό περιοδικό της μητέρας μου.
Μαριάντα μου χωρίς να την έχω δοκιμάσει με λιγότερα αυγά νομίζω πως θα μπορούσες καιμε 4.Δοκιμασέ την και πες μας.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατη η πλακιωτικη πιτα σου!
Μεταφορά στην κορυφή