Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πολύχρωμο Πιλάφι Καρδιά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 05 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο ρύζι ανάμεικτο με λαχανικά για να συνοδεύσουμε το κρέας ή το ψάρι μας.

Συστατικά
  • 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
  • 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο ή 3-4 κ.σ. λάδι για το ρύζι
  • Μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα ή 1 κουτί κονσέρβα μανιταριών κομμένα σε φετάκια
  • 6 κ.σ. λάδι για τα μανιτάρια
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσσα
  • Ξύσμα 1 λεμονιού και το χυμό του
  • 1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο και σοταρισμένο σε 1 κ.γλ. βούτυρο ή λίγο λάδι
  • Κοτσάνια από μπρόκολο βρασμένο και σοταρισμένο σε 1 κ.γλ. βούτυρο ή λίγο λάδι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

Μανιτάρια

  1. Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5 λεπτά περίπου.
  2. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και προσθέτω και το μαϊντανό, καθώς και το αλάτι και πιπέρι και τα αφήνω 1με 2 λεπτά ακόμα. Τα κατεβάζω από τη φωτιά.

Ρύζι

  1. Στην κατσαρόλα βάζω 4 κούπες νερό να βράσει και ρίχνω και το βούτυρο ή λάδι, καθώς και το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίχνω το ρύζι, το ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το ρύζι να πιει όλο το νερό του περίπου 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια και αφού έχει πιει το νερό, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύω το ρύζι, βάζω μια πετσέτα και καλύπτω την κατσαρόλα και πάνω το καπάκι της και αφήνω για κανένα δεκάλεπτο να απορροφήσει τα τυχόν υγρά που υπάρχουν.
  3. Το βρασμένο και σπυρωτό μας ρύζι, το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια μας, το καλαμπόκι , καθώς και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από βρασμένο μπρόκολο. Ένα μείγμα χρωματιστό!
  4. Βάζουμε το πιλάφι μας σε φόρμα, πατάμε καλά με κουτάλι το μείγμα και αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε..

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κοτσάνια του μπρόκολου τα είχα από μπρόκολο που είχα βράσει για σαλάτα.

Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Μπορούμε να σοτάρουμε και να προσθέσουμε κυβάκια από πολύχρωμες πιπεριές , που δινουν ακόμα περισσότερο χρώμα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή