Πουγκάκια με κιμά
- 12 κανελόνια,
- 250 γρ, κιμά,
- 1 κρεμμύδι,
- 1 καρότο τριμμένο,
- μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- κανέλα,μοσχοκάρυδο,
- αλατοπίπερο,
- ντοματάκια ή πουμαρό,
- 4 κ.σ. λάδι + λάδι για τα φορμάκια.
- Μπεσαμέλ με πουρέ πατάτας:
- 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ,
- γάλα για τον πουρέ,
- βιτάμ,
- 4 κ.σ. μαγιονέζα,
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
- 1 κ.γλ. αλάτι,
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- Ετοιμάζουμε τον κιμά πρώτα να κρυώσει. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, τον κιμά να ροδίσει (άν θέλουμε σβήνουμε με κρασάκι )ρίχνουμε τα ντοματάκια ή πουμαρό, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα και τον μαϊντανό, αφήνουμε 5-10 λεπτά να πιει τα υγρά του.
- Φτιάχνουμε και τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε την μαγιονέζα και το τυρί, (κρατάμε λίγο για το τέλος)! ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
- Βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν τα κανελόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα με υποδοχές για μάφινς ή ατομικά φορμάκια.
- Ανοίγουμε τα κανελόνια και τα προσαρμόζουμε στα φορμάκια μας, βάζουμε από 2 κ.σ. γέμιση-κιμά, απάνω 1 γεμάτη κουταλιά πουρέ-μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα που έχουμε φυλάξει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν και να ψηθούν τα κανελόνια!
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου από τα πουγκάκια.
Και με σφολιάτα έχω φάει,γίνονται πολύ ωραία.