Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Προφιτερόλ γρήγορο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Πιο γρήγορο προφιτερόλ, δε γίνεται. Πλούσια κρέμα σοκολάτας και μπισκότα.

Συστατικά
  • Μπισκότα σαβαγιάρ 2 ανά ποτήρι περίπου ή 15 με 20 για μπολ.

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1,2 lt γάλα πλήρες ή μισό μισό με κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ζάχαρη ή και λιγότερη
  • 2 βανίλιες σκόνη ή 1 κ.γλ. εσάνσ βανίλιας
  • 2κ.σ. βούτυρο

Για τη σαντιγί:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική ή μια μόρφατ μεταλλικό κουτί παγωμένη και χτυπημένη πολύ καλά στο μίξερ με
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Οδηγίες
  1. Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα σοκολάτας.
  2. Ρίχνουμε προς το τέλος τη βανίλια και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βουτυρο, ανακατεύουμε να γιαλίσει και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Για τη σαντιγί: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Σε μπολ ή ποτήρια βάζουμε κάτω κρέμα σοκολάτα, σαντιγί, μπισκότα κομμένα στα 2, και επαναλαμβάνουμε , όσες στρώσεις θέλουμε, τελειώνουμε με σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή