Ψάρι ψητό με σάλτσα αλα σπετσιώτα
- 2 τσιπούρες ή άλλα ψάρια, καθαρισμένα και πλυμένα
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι, πιπέρι
- Αλατοπιπερώνετε τα ψάρια. Τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα περίπου 15 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτα: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, μαϊντανό, το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ μαζί να σοταριστούν ελαφρά για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το κρασί να βράσει για 5' λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ζάχαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά και είναι έτοιμο.
- Βάζουμε το ψητό ψάρι σε μια πιατέλα, περιχύνετε αμέσως με την ζεστή σάλτσα και σερβίρετε.
- Η συνταγή από τη Μυρσίνη
- Μπορεί να γίνει και με άλλα ψάρια ψητά, μικρά ή μεγάλα.
- Μπορεί να γίνει το φαγητό και στο φούρνο βάζοντας στο ταψί τα ψάρια και περιχύνοντας με τη σάλτσα στους 180 για 1 ώρα περιπου.
Το εφτιαξα σημερα !! Μας άρεσε παρά πολυ !!!