Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψάρι χτιστό στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ψάρι μας ψημένο στο αλάτι γίνεται πολύ νόστιμο, ευωδιαστό και επιπλέον είναι και εμφανίσιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ψάρι ( φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι)
  • 2 κιλά αλάτι χοντρό
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • Διάφορα φρέσκα αρωματικά  χόρτα
  • Λαδολέμονο
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα ψάρια και τα καθαρίζουμε από τα εντόσθια. Δεν αφαιρούμε τα λέπια τους.
  2. Στο άνοιγμα της κοιλιάς βάζουμε διάφορα μυρωδικά όπως φασκόμηλο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο και μέσα ρίχνουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
  4. Στο ταψί βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο, πάνω βάζουμε αρκετό αλάτι και τοποθετούμε τα ψάρια μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλάτι και το χτίζουμε πατώντας το με τα χέρια μας.
  5. Κλείνουμε καλά και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο αρχικά για μισή ώρα. Στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη μεριά το ψάρι και ψήνουμε για  40 λεπτά ακόμα στους 200ο .
  6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, σπάζουμε το αλάτι και με προσοχή αφαιρούμε τα κομμάτια του ψαριού. Αν το ψάρι έχει τα λέπια του, τότε μαζί με το αλάτι θα φύγουν και η πέτσα του ψαριού με τα λέπια. Αν το ψάρι είναι καθαρισμένο, τότε την πέτσα του ψαριού θα πρέπει να τη βγάλουμε εμείς.
  7. Το ψάρι γίνεται πεντανόστιμο μαζί με λαδολέμονο.
  8. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε και με   Σάλτσα με εστραγκόν για ψάρι

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή; Ψάρι στη λαδόκολλα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικός τρόπος ψησίματος, άριστο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος μαγειρέματος για τα ψάρια μας Ηλιάννα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω στην αρχή σε ποια θερμοκρασία τα ψήνουμε;
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος τροπος!!!!!θα τιμηθει συντομως!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Μαριάντα, το ψήνουμε στους 200ο βαθμούς.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
με λιγα λογια ΑΡΙΣΤΟ!οπωσδηποτε θα δοκιμαστει Ηλιαννα.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Νάνα, και εγώ έτσι το έκανα παλαιότερα, αλλά μου άφηνε κάτω μια υγρασία και δεν μου καλοψηνόταν η κάτω πλευρά του ψαριού. Έτσι τώρα το βάζω στο αλουμινόχαρτο για να μπορώ να γυρίζω πάνω κάτω το ψάρι και να είμαι ήσυχη ότι θα καλοψηθεί. Δεν ξέρω αν εσύ αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.Το ψήνω 1 ώρα περίπου στους 200ο , εσύ;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 17 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα μυρωδικά κάνουν τα ψάρια αγαπημένο φαγητό!!και εσύ Ηλιάννα χρεισημοποιείς πολλά!!!!!!Σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!!
Σχόλιο από apos , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλησπέρα.
Γίνονται όντως πολύ νόστιμες.Απλώς η μισή ώρα + 40 λεπτά ή η 1 ώρα μου φαίνονται υπερβολικά πολύ!
'Εχω δοκιμάσει τη συνταγή με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπήκε σε ταψάκι αλλά πάνω σε λαδόκολλα και στα 20 λεπτά(που το έβγαλα) ήδη το ψάρι είχε ψιλοστεγνώσει...!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
Εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Μπορεί το ψάρι σου να ήταν μικρότερο. Επίσης εξαρτάται και από το φούρνο. Σίγουρα τη δεύτερη φορά που θα φτιαχτεί η συνταγή, θα ξέρει κάποιος το χρόνο που περίπου χρειάζεται...
Μεταφορά στην κορυφή