Ψημένα και γλασαρισμένα αμύγδαλα
- 200 γρ Αμύγδαλα με την φλουδα τους η φουντουκια η φιστικια
- 200 γρ Ζάχαρη
- 100 ml Νερό
- 2 Βανίλιες
- 1 κ σ Κανέλα
- Βαζουμε τη Ζάχαρη, τις βανίλιες και την κανέλα σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύοντας αφηνουμε να βρασουν σε υψηλή θερμότητα έως ότου η ζάχαρη στεγνώσει.
- Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να αρχίζει να λιώωει ελαφρώς και να τυλιχτούν τα αμύγδαλα σε ενα γλασσο.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα επανω σε ένα φύλλο ψησίματος.
- Ξεχωρίζουμε τα αμύγδαλα αμεσως με δύο πιρούνια για να μην κολλανε το ενα με το αλλο και αφηνουμε να κρυώσουν.