Ψητές σαρδέλες με μπρόκολο σαλάτα
- 1 κ. σαρδέλα,
- 3 κ.σ. λάδι,
- 1 κ.γλ. ρίγανη,αλατοπίπερο.
Σαλάτα:
- 1 μπρόκολο,
- ξύδι,
- αλάτι.
- Λαδολέμονο:
- 1/2 φλ. λάδι,
- 1 κ.γλ. ρίγανη,
- χυμό λεμόνι,
- λίγο νεράκι.
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες,αφαιρούμε τα κεφάλια και εντόσθια, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
- Σε μπολ βάζουμε το λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σαρδέλες να καλυφθούν, λαδωθούν καλά οι σαρδέλες.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε 30' περίπου να ροδίσουν,προσέχοντας να μην μας ξεραθούν στο ψήσιμο.
- Σαλάτα: Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τα σκληρά μέρη του,το χωρίζουμε σε μπουκέτα,το πλένουμε καλά και το αφήνουμε σε νερό με ξύδι 15' να καθαρίσει καλά.
- Βάζουμε νερό να βράσει ,ρίχνουμε τα μπουκετάκια να βράσουν,να μαλακώσουν δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι.
- Τα βγάζουμε αμέσως από το καυτό νερό και τα στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά του λαδολέμονου.
- Σερβίρουμε στα πιάτα μας τις σαρδέλες με δυο τρία μπουκετάκια μπρόκολο,περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Το νερό στο λαδολέμονο το κάνει πιο πηχτό,τη σαλάτα μπρόκολο μπορούμε να την φτιάξουμε χωριστά σε σαλατιέρα.