Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

代办教育部认证学历田纳西大学UTK毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:23
代办教育部认证学历芝加哥洛约拉大学Loyola毕业证材料Q@微744043126专业制作美国...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:22
代办教育部认证学历阿拉巴马大学UA毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:21
代办教育部认证学历科罗拉多大学波尔得分校CU Boulder毕业证材料Q@微74404312...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:20
代办教育部认证学历丹佛大学DU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:18
代办教育部认证学历明尼苏达大学UMN 毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:14
代办教育部认证学历克莱蒙森大学毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:13
代办教育部认证学历威克弗里斯特大学WFU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:11
Wo kann ich Tramadol 100 mg rezeptfrei online best
stjarnapotekse 23.9.2023 23:11
代办教育部认证学历密苏里大学圣路易斯分校UMSL毕业证材料Q@微744043126专业制作美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:11
代办教育部认证学历科罗拉多矿业大学毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:10
代办教育部认证学历宾汉姆顿大学SUNY-Binghamton毕业证材料Q@微74404312...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:08
代办教育部认证学历德拉华大学UD毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:07
代办教育部认证学历马里兰大学帕克分校毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:03
代办教育部认证学历迈阿密大学UM毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:01
代办教育部认证学历加州大学欧文分校UCI毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:00
代办教育部认证学历华盛顿大学UW毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 23.9.2023 22:59
代办教育部认证学历威斯康星大学麦迪逊分校UW毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成...
dfdsfsdg02 23.9.2023 22:58
代办教育部认证学历罗切斯特大学U of R毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩...
dfdsfsdg02 23.9.2023 22:57
代办教育部认证学历北卡罗来纳大学教堂山分校UNC毕业证材料Q@微744043126专业制作美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 22:54
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3118-pestovasilikou.jpg
Πέστο βασιλικού



Ψωμί Άη-Βασίλης

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Δεν μου βγήκε τόσο καλός στην εμφάνιση αλλά είναι πολύ νόστιμος!

Συστατικά
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί,
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα,
  • 1 / 4 φλιτζάνι νερό,
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους,
  • 2 αυγά,
  • 3-5 σταγόνες κόκκινο χρώμα,
  • 2 σταφίδες,
  • 2 κρόκους αυγών .
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρι,ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν τα υλικά μας. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι,προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι ,ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
  4. Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη μας,την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει, περίπου 1 1/2 με 2 ώρες.
  5. Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια ,την μοιράζουμε σε δυο μέρη,το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  6. Το μεγαλύτερο μέρος το ανοίγουμε σε τρίγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες για το κεφάλι του Αϊ-Βασίλη και το καπέλο.
  7. Με το μικρότερο ζυμαράκι μας θα φτιάξουμε το καπέλο, τα γένια και το μουστάκι του Άη-Βασίλη,κρατάμε στην άκρη λίγη ζύμη για την μύτη και το μουστάκι{ένα κομμάτι σαν πορτοκάλι περίπου ].
  8. Θα το ανοίξουμε και με ένα ψαλίδι ή μαχαιράκι θα κόψουμε λωρίδες ζύμης,χωρίς να τις κόψουμε τελείως δλδ το ζυμαράκι μας δεν θα χωριστεί.
  9. Κολλάμε με λίγο νεράκι στο πρόσωπο του Αι-Βασίλη μας τα γένια και πιάνοντας μια- μια τις λωρίδες τις στρίβουμε.
  10. Με το κομματάκι ζύμης που κρατήσαμε φτιάχνουμε την μύτη του και την κολλάμε με νεράκι πάνω από την γενειάδα του ,ανάμεσα στην μύτη και τα γένια κολλάμε και τα μουστάκια του.
  11. Φτιάχνουμε και το καπέλο του με τρίγωνη ζύμη και το κολλάμε στο πάνω μέρος του προσώπου,γυρίζοντας την άκρη του.
  12. Κάνουμε δυο σχισμές για τα μάτια και βάζουμε τις σταφίδες {εγώ απλά τις πίεσα ελαφρά στο ζυμάρι}.
  13. Σε μπολ μικρό χτυπάμε τους κρόκους αυγών,ρίχνουμε το χρώμα ώστε να έχουμε ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και βουρτσίζουμε καπέλο,μύτη και μάγουλα.
  14. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15 λεπτά,το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδίσει.
  15. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γένια του με άχνη .
Λίγα μυστικά ακόμα

Έβαλα έναν κρόκο αυγού για να φτιάξω το χρωματιστό γλάσο φοβήθηκα πως θα μυρίζει έντονα και μάλλον έκανα καλά.

Είναι λίγο δύσκολο στο να δώσουμε το σχήμα όπως πρέπει στο ζυμάρι, ελπίζω αν το φτιάξετε να το κάνετε ομορφότερο.

Τη συνταγή την βρήκα εδώ και εδώ 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή