Ψωμί με μπύρα
- 1 μεγάλο μεταλλικό κουτί μπύρα
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. ζάχαρη - 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ - 1 κ.γλ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- Σε μπολ βαθύ ρίχνω τη μπύρα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το λάδι, το σουσάμι και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
- Ρίχνω λίγο λίγο και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας πηκτός χυλός.
- Λαδώνω μια φόρμα του κέικ με λάδι, ραντίζω με λίγο σουσάμι και ρίχνω μέσα το χυλό.
- Ψήνω στο φούρνο στους 180ο για 1 και ¼ της ώρας περίπου, εξαρτάται και από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Αφαιρώντας τον κόλιανδρο και αφήνοντας τα υπόλοιπα υλικά ως έχουν, μπορούμε να κάνουμε σταφιδόψωμο:
100 γρ. σταφίδες και 6 κουταλιές ζάχαρη προεραιτικά.
Για να κάνουμε ελιόψωμο:
100 γρ. ελιές πράσινες.
Συνταγή της Ν. Μερκούρη.
500 γρ αλευρι και 1 μπεκιν,καβουρντιζω και μερικα κρεμυδια τα βαζω και αυτα μεσα
και αμα εχω βαζω μαυρη μπυρα ,γινετε πολυ ωραιο