Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2332-mpougatses11.jpg
Μπουγάτσες



Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ενδιαφέρον ψωμάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου σούπερ
  • 100 γρ. αλεύρι τύπου 55%
  • 15 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 5 γρ. αλάτι ψιλό
  • 8 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. ξινό ( ζύμη προηγούμενης μέρας)
  • 170 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 45 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα
  • 30 γρ. δάκρυ – σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, της ζύμης, και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.
  2. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
  3. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 3 εκατοστών σε ορθογώνιο σχήμα.
  4. Αλείφουμε την ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια με τα υλικά της γέμισης, τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Ψήνουμε στους 200ο c, για 25 - 30 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία από τον Ιωάννη Λαζαράκη, pastry chef των ΙΕΚ Ξυνή.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή