Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ενδιαφέρον ψωμάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου σούπερ
  • 100 γρ. αλεύρι τύπου 55%
  • 15 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 5 γρ. αλάτι ψιλό
  • 8 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. ξινό ( ζύμη προηγούμενης μέρας)
  • 170 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 45 γρ. καρύδια ελαφρώς σπασμένα
  • 30 γρ. δάκρυ – σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, της ζύμης, και ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει.
  2. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
  3. Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 3 εκατοστών σε ορθογώνιο σχήμα.
  4. Αλείφουμε την ζύμη με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια με τα υλικά της γέμισης, τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Ψήνουμε στους 200ο c, για 25 - 30 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή και η φωτογραφία από τον Ιωάννη Λαζαράκη, pastry chef των ΙΕΚ Ξυνή.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή